Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κυκλοφορία νέου βιβλίου για την ανάλωση κεφαλαίου

Κυκλοφορεί στις 15 Μαΐου το βιβλίο του Κωνσταντίνου Δημ. Γραβιά από τις Επιστημονικές Εκδόσεις Taxheaven με τίτλο "Η ανάλωση κεφαλαίου-Θεωρία & πράξη".

Πρόκειται για ένα έργο 779 σελίδων στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη των διατάξεων που αφορούν στην ανάλωση κεφαλαίου, σε συνδυασμό με όσα ίσχυαν διαχρονικά για τα τεκμήρια των δαπανών διαβίωσης. Μέσα από την ανάλυση βασικών διατάξεων, αλλά και την παράθεση χρηστικών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για τη σύνταξη της κατάστασης προσδιορισμού κεφαλαίου, ο συγγραφέας προσπαθεί να καλύψει το ευρύτερο φάσμα του ζητήματος της ανάλωσης κεφαλαίου και να ρίξει φως στα σημεία εκείνα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Για την πληρέστερη κάλυψη του θέματος παρατίθενται και οι πίνακες του εντύπου Ε1 που αναφέρονται στις διατάξεις των τεκμηρίων κ.λπ., καθώς και οι πίνακες με τα ποσά της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ., από το οικ. έτος 1981 και μετά. Επίσης, υπάρχουν στο βοήθημα αυτό και οι οδηγίες συμπλήρωσης των πινάκων (βιβλιαράκια οδηγιών) που αναφέρονται στα τεκμήρια και στη μείωση της ετήσιας δαπάνης,  προκειμένου οι αναγνώστες να ανατρέχουν στα οικ. έτη που επιθυμούν και να μελετούν τις διατάξεις που ίσχυαν.

Ως αφετηρία για την παρουσίαση όλων των ανωτέρω επιλέχθηκε το έτος 1980 (οικ. έτος 1981) λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι για τον προσδιορισμό του κεφαλαίου προηγουμένων ετών υπάρχουν πέντε περίοδοι αναφοράς,  α) μέχρι το οικ. έτος 1978, β) από το οικ. έτος 1979 έως και το οικ. έτος 1988, γ) από το οικ. έτος 1989 έως και το οικ. έτος 1992, δ) από το οικ. έτος 1993 έως και το οικ. έτος 2010 και ε) από το οικ. έτος 2011 μέχρι και σήμερα. Για την πρώτη περίοδο (δηλαδή μέχρι το οικ. έτος 1978) δεν υπάρχει ανάλυση διότι πιστεύουμε ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις φορολογουμένων που θα ανατρέξουν για εξεύρεση κεφαλαίου πριν από το έτος 1980.
    
Μέσα από την ύλη του παρόντος τόμου που έχει τη μορφή ενός χρηστικού οδηγού, ο αναγνώστης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να ανατρέξει στις διατάξεις που ίσχυαν από 1.1.1980 έως 31.12.2011 και να προσδιορίσει επακριβώς τα χρηματικά κεφάλαια που απομένουν προς ανάλωση, χωρίς να χρονοτριβεί αναζητώντας τα φυλλάδια οδηγιών του εκάστοτε έτους που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι δυσεύρετα (ιδιαιτέρως πριν το έτος 1990). Ο λόγος που η ανάλυση σταματάει στο οικ. έτος 2012 (χρήση 2011), είναι διότι ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι όσοι επιθυμούν φέτος κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης του οικ. έτους 2013 να προβούν σε ανάλωση κεφαλαίου, θα κάνουν επίκληση οσονδήποτε ετών του παρελθόντος, τα οποία όμως θα είναι συναπτά και θα σταματούν στο προηγούμενο οικ. έτος, ήτοι μέχρι και το οικ. έτος 2012.
   
Οι πίνακες του εντύπου Ε1 που παρατίθενται είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων. Επίσης, οι οδηγίες συμπλήρωσης του ανωτέρω εντύπου –όλων των ετών- έχουν μεταφερθεί αυτούσιες από τα αντίστοιχα βιβλιαράκια οδηγιών.


Το βιβλίο συνοδεύεται με εφαρμογή υπολογισμού ανάλωσης κεφαλαίου.

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου από εδώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ | Απριλίου 30, 2013 11:31 π.μ. | Reply
κώστα
η ευχή μου για επιτυχία στην προσπάθεια αυτή έιναι αυτονόητη .
και νομίζω ότι έιναι ευχή όλων όσων τα χρόνια αυτά του taxheaven είχαμε την χαρά να σε γνωρίσουμε
μπράβο ρε φίλε
image description NIKOS KOYTRAS | Απριλίου 30, 2013 12:49 μ.μ. | Reply
επιτελους μια βαση για σωστες αναλωσεις, γιατι εχουν δει τα ματια μου μαργαριταρια... good luck
image description ΤΕΟ70 | Απριλίου 30, 2013 12:17 μ.μ. | Reply
Kαλη αρχη Κωστα!
image description Roxanne | Απριλίου 30, 2013 12:17 μ.μ. | Reply
Καλή αρχή με τις πιό θερμές ευχές!
image description ΧΡΥΣΑ | Απριλίου 30, 2013 12:32 μ.μ. | Reply
Καλη επιτυχια και καλη συνεχεια στο συγγραφικο σου εργο. Πραγματικα για μας που σε παρακολουθουμε και σε διαβαζουμε απο τα πρωτα σου αρθρα , ηταν το επομενο και αναμενο βημα . Προσωπικα περιμενω και το επομενο .......Να εισαι καλα Κωνσταντινε !!!!
image description ΧΡΥΣΑ | Απριλίου 30, 2013 1:45 μ.μ. | Reply
αναμενομενο και οχι αναμενο, εννοειται :-)))....με αγχωσες και γραφω ο,τι ναναι....ακου 779 σελιδες για την αναλωση ....οταν γραψεις φορολογια εισοδηματος να μας ειδοποιησεις να αδειασουμε τη βιβλιοθηκη !!!!
image description Μαριλενα Μ. | Απριλίου 30, 2013 12:28 μ.μ. | Reply
Κώστα εύχομαι το πρώτο σου βιβλίο να έχει μεγάλη απήχηση και επιτυχία και καλή συνέχεια στα επόμενα !!
image description krigas | Απριλίου 30, 2013 2:57 μ.μ. | Reply
ΚΩΣΤΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΡΙΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
image description Στεφανίδης | Απριλίου 30, 2013 3:20 μ.μ. | Reply
Κωνσταντίνε εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στο νέο σου έργο.
image description ks00 | Απριλίου 30, 2013 3:52 μ.μ. | Reply
Κε Γραβιά , συγχαρητήρια για την επιλογή και την διάθεση να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα στην πρώτη συγγραφική προσπάθεια σε μορφή βιβλίου.Τα δείγματα γραφής που έχετε δώσει με τα άρθρα που δημοσιεύετε κατά καιρούς , ορίζουν με βεβαιότητα ότι το βιβλίο σας θα είναι καλογραμμένο και προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης .Η πορεία σας στον χώρο κάνει φανερό το καλό κίνητρό που έχετε , που δεν είναι άλλο από την επιθυμία να βοηθάτε τους συναδέλφους , βασικό στοιχείο για να προκύψει καλό αποτέλεσμα σε ένα έργο. Μακάρι να συνεχίσετε να έχετε την επιθυμία της συγγραφής και για άλλα θέματα που άπτονται του επαγγέλματός μας και το σύγγραμμα αυτό να είναι μόνο η αφετηρία . Καλή επιτυχία !!!
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Απριλίου 30, 2013 3:18 μ.μ. | Reply
Κωστή, καλή αρχή και συνέχεια στην προσπάθεια σου !!!
image description Γιώργος κορομηλας | Απριλίου 30, 2013 4:05 μ.μ. | Reply
Καλωσόρισες στο club, εύχομαι καλή αρχή, καλή επιτυχία και φυσικά περιμένουμε να συνεχίσεις με το ίδιο κέφι
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο