Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Παράταση προθεσμίας δηλώσεων υπαγωγής στο ΕΣΠΑ, ζητάει η ΕΣΕΕ

H ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον  Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,  Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων  κ. Κωστή Χατζηδάκη με την οποία ζήτησε την παράταση της προθεσμίας για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που λήγει στις 10 Μαΐου 2013.  Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:
«Μετά την τελευταία παράταση που είχε δοθεί για την ένταξη στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών», η σχετική προθεσμία έχει μετατεθεί για τις 10 Μαΐου 2013.

Η χθεσινή ψήφιση όμως του πολυνομοσχεδίου αλλάζει τα δεδομένα, καθώς μαζί με τις λοιπές μεταβολές που φέρνει, δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ενταχθούν προνομιακά στις ευεργετικές ρυθμίσεις των οφειλών τους, που ήταν προαπαιτούμενο για την ένταξη στο ως άνω Πρόγραμμα.

Ωστόσο, το ψηφισθέν σχέδιο νόμου θα πάρει μερικές ημέρες έως ότου δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα προλάβουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα έως την καταληκτική ημερομηνία, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβίωσή τους μέσα στο περιβάλλον της κρίσης και της ύφεσης.

Ενόψει λοιπόν της επερχόμενης δημοσίευσης του πολυνομοσχεδίου στο ΦΕΚ και λαμβάνοντας υπόψη τις επερχόμενες εορτές του Πάσχα, παρακαλούμε για την παράταση της σχετικής προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr και www.ependyseis.gr/mis) μέχρι τουλάχιστον το τέλος Μαΐου 2013.

Η πρότασή μας, χωρίς να στοιχίζει τίποτα, βοηθάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προωθεί την στρατηγική για την ενίσχυση των ΜμΕ και την ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.  Ως εκ τούτου, αναμένουμε την ικανοποίησή της».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ | Μαΐου 3, 2013 1:33 μ.μ. | Reply
Επιπλέον δεν έχουν διευκρινιστεί οι διαδικασίες εγγυητικών μέσω ΕΤΕΑΝ,και η παράταση που δόθηκε είναι ουσιαστικά άνευ χρησιμοτητας διότι πέφτει σε μέρες αργιών.Τελος, τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις με το συστημα υποστήριξης των ενδιάμεσων φορέων.Παράταση τούλάχιστον εως τέλος Μαϊου είναι απαραίτητη για την ορθή ολοκληρωση των επενδυτικών φακέλων και την συμμετοχή στην διαδικασία αξιόλογων προτάσεων που,χωρίς ρυθμίσεις οφειλών και χρηματοδοτικά εργαλεία να τις υποστηρίξουν, θα μείνουν εκτός.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο