Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο με κατασχέσεις για χρέη προς τα Ταμεία

Κατάσχονται οι καταθέσεις όσων χρωστούν τα ασφαλιστικά Ταμεία!

Την κατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των «χρηματικών τους διαθεσίμων» επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε χθες το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα χιλιάδες επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, οι προσθήκες προβλέπουν πως για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, αλλά «περιλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμά τους, την ακίνητη περιουσία τους και το σύνολο των οφειλών τους».

Στη ρύθμιση των 12 δόσεων εντάσσονται τα χρέη άνω των 50.000 ευρώ, αντί των 150.000 ευρώ, που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, και τα χρέη άνω των 75.000 ευρώ (αντί των 300.000 ευρώ) εντάσσονται στη ρύθμιση των 48 δόσεων. Ομως θα πρέπει, επιπλέον των παραπάνω στοιχείων, να υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ενώ η οικονομική δυσπραγία του να ανταποκριθεί στην εξόφληση της οφειλής του θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ανεξάρτητου εκτιμητή (π.χ. δικηγόρου, ή ορκωτού λογιστή), προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Ωστόσο, προβλέπεται πως «στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή».

Δηλαδή όσοι έχουν επαρκή ταμιακά διαθέσιμα (θα αποδεικνύεται μέσω στοιχείων των τραπεζών), δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση και θα υποχρεώνονται να εξοφλούν άμεσα τις οφειλές τους από τις καταθέσεις τους, είτε οικειοθελώς είτε με κατάσχεση του ποσού. Για παράδειγμα, επιχείρηση που οφείλει εισφορές ύψους 80.000 ευρώ και έχει ταμιακά διαθέσιμα 100.000 ευρώ, κατάσχεται το ποσό των 80.000 ευρώ!

Ακόμη, με άλλες τροπολογίες προβλέπεται:

Φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και χρωστούν έως 5.000 ευρώ, μπορούν δηλώσουν αδυναμία πληρωμής και αντί για 48 δόσεις να ενταχθούν σε ρύθμιση έως 100 δόσεις, με ελάχιστο ύψος δόσης 50 ευρώ.

Τίθενται εκτός ρυθμίσεων όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί εις βάρος τους ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, (όπως προβλέπεται και για τα χρέη προς το Δημόσιο).

Βασική προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν υποβληθεί οι «ασφαλιστικές δηλώσεις» (ΑΠΔ) των τελευταίων 5 ετών.

Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τις 31/12/2012 και ταυτόχρονα δημιούργησαν νέες οφειλές από την 1/1/2013, τότε προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση για τα παλιά χρέη, θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα τα χρέη του 2013, όπως ισχύει και για τα χρέη προς την εφορία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description pankol | Απριλίου 29, 2013 2:52 μ.μ. | Reply
.....στην τρόικα απέναντι!!!
image description Γιώργος Κ. | Απριλίου 29, 2013 2:04 μ.μ. | Reply
Καλά να πάθουν, όταν οι ελληναράδες εργοδότες δεν πλήρωναν το ΊΚΑ και το έπαιζαν μάγκες, τώρα δήμευση μετρητών στο τσάκ μπάμ και τέλος.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Απριλίου 30, 2013 10:54 π.μ. | Reply
Θεωρείς ότι θα πάρουν τις καταθέσεις του κάθε Βαρδινογιάννη που τις έχει στείλει στην Ελβετία; Η θα πληρώσει το Δημόσιο στο ΙΚΑ τα εκατομμύρια που χρωστάει; Οι μικρομεσαίοι θα την πληρώσουν πάλι, και θα κλείσουν και άλλα σπίτια. Να μην σου πω που θα πάει η ανεργεία ... Τι να σου πώ... Είσαι και λογιστής. Είσαι;
image description χρηστοσ | Απριλίου 30, 2013 2:38 μ.μ. | Reply
Ότι γίνεται τώρα έχει δρομολογηθεί πολύ πιο πριν! Το ότι η πλειοψηφία από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα ζούσαμε με επιδοτήσεις ή/και δάνεια ή/και μπόνους ή/και επιδόματα ή και όλα μαζί τα ανωτέρω, με δανεικό (απ τους "συμμάχους") χρήμα και ενώ ταυτόχρονα καταναλώναμε λες και το επόμενο δευτερόλεπτο θα τελείωνε η ζωή μας, αγοράζοντας (κατα κύριο λόγο) προιόντα των "συμμάχων" μας (άρα επιστρέφοντας τους την ίδια ώρα που δανειζόμασταν τα λεφτά τους πίσω) κρατώντας για μας και τις οικογένειες μας και τελικά για το μέλλον μας τί άλλο παρά μόνον το χρέος και βεβαίως - βεβαίως τους τόκους, αυτό έιναι γεγονός αδήριτο! Καμία σχέση με το γνωστό "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξισώσει την απόλυτη ευθύνη του πολιτικού κόσμου με την ευθύνη του λαού, όπως επίσης καμία σχέση δεν έχουν τα δεινά που αναγκάζεται να επωμισθεί ο απλός εργαζόμενος (ιδιωτικού η δημοσίου τομέα) με αυτά των πολιτικών και των εχόντων και κατεχόντων φίλων τους!
Ας μην λησμονούμε πως βασικά στοιχεία για τη λειτουργία του προαναφερθέντος μηχανισμού υπερχρέωσης και κλεπτοκρατίας της χώρας και άρα και του καθ ενός μας ξεχωριστά, υπήρξαν, με άριστη συνεργασία, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο