Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιοί θα είναι οι άτυχοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν

Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014, περιέγραψε με σαφήνεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας απόψε στη Βουλή.

"Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και οι τρεις αρχηγοί με τις δηλώσεις τους το επιβεβαίωσαν, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα", είπε ο κ. Μανιτάκης και διευκρίνισε ότι "ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να μετακινηθούν, όπως λάθος διαδίδεται. Η κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15.000 αποχωρήσεις".

Κύριος σκοπός της κινητικότητας είναι και παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού και όχι οι αποχωρήσεις εκτός αν κάποιοι κατά τη διαδικασία της κινητικότητας αποφασίσουν την αποχώρηση, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός κατήγγειλε πως όσοι κάνουν λόγο για υποχρεωτικές αποχωρήσεις, περισσότερες των 15.000, επιχειρούν καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στους δημοσίους υπαλλήλους και το κάνουν για μικροκομματικούς σκοπούς.
 
Οι πηγές των αποχωρήσεων
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό για τις 15.000 αποχωρήσεις, οι πηγές είναι εξής:

- Οι πειθαρχικά υπόλογοι υπάλληλοι που θα κριθούν απολυτέοι με τελεσίδικη δικαστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου ουσίας που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΣτΕ.

- Από την κατάργηση των ΝΠΙΔ και από τη λύση των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτά.

- Από την αποτίμηση των προσόντων, δηλαδή, από την αξιολόγηση των προσόντων που θα γίνει κατά την επανατοποθέτηση του προσωπικού στις νέες διευθύνσεις των δημοσίων υπηρεσιών, η οποία γίνεται αμέσως μετά την αξιολόγηση των δομών και ενόψει της μετακίνησης του πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλη δημόσια υπηρεσία που έχει διαπιστωμένα κενά, όπως αυτά προκύπτουν από τα σχέδια στελέχωσης.

- Από την εθελούσια έξοδο όλων όσοι ενώ βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αργίας ή αναγκαστικής μετακίνησης λόγω κινητικότητας, προτιμήσουν να αποχωρήσουν από το δημόσιο με τη θέλησή τους λαμβάνοντας αποζημίωση που δικαιούνται ή εξαγοράζοντας τρία πλασματικά έτη.

- Κατά την αποτίμηση των προσόντων και με αφορμή την αξιολόγηση των δομών, θα ελεγχθούν και αξιολογηθούν αναγκαστικά τα τυπικά προσόντα όλων όσων απασχολούνται στο δημόσιο. Θα ελεγχθεί η νομιμότητα της έννομης σχέσης που τα συνδέει με αυτή, η πραγματική συνδρομή των τυπικών προσόντων που επικαλούνται και θα γίνει πιστοποίηση των προσόντων και δικαιολογητικών τους.
 
Θα απομακρυνθούν όσοι δεν έχουν έγκυρη έννομη σχέση με το Δημόσιο
 
"Δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι όσους δεν τους συνδέει έγκυρη έννομη σχέση με το δημόσιο ή δεν έχουν καν σύμβαση εν ισχύ πρόσληψης με αυτό. «Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις δεν αποβλέπουν στη μείωση του προσωπικού των δημοσίων υπαλλήλων αφού η προβλεπόμενη μείωση υπαλλήλων επιτυγχάνεται και με το παραπάνω με τις συνταξιοδοτήσεις. Οι σχεδιαζόμενες αναγκαστικές αποχωρήσεις αποβλέπουν αποκλειστικά στην άμεση ποιοτική ανανέωση του προσωπικού», είπε ο κ. Μανιτάκης.

"Με την επείγουσα ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μια κοινωνική αδικία, απομακρύνουμε τους υπαλλήλους που διαπιστωμένα δεν έχουν τα προσόντα του ελληνικού δημοσίου, που δεν έχουν καν προσληφθεί ή έχουν κριθεί ακατάλληλοι ή ως ανίκανοι, από τα αρμόδια πειθαρχικά ή δικαστικά όργανα ή έχουν καταδικαστεί πειθαρχικά και στη θέση τους τοποθετούμε υπαλλήλους άξιους και νέους", είπε ο κ. Μανιτάκης και πρόσθεσε: "καταπολεμούμε έναν εσωτερικό ύπουλο εχθρό της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας, την φαυλοκρατία και πελατοκρατία".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description petefris | Απριλίου 29, 2013 11:15 π.μ. | Reply
Οι άτυχοι δημόσιοι υπάλληλοι....Τί άλλο θα ακούσουμε?
image description ΠΟΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ | Απριλίου 29, 2013 4:25 μ.μ. | Reply
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ? ΑΝ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΠΑΣ? ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.
image description DRIVECENTER | Απριλίου 29, 2013 7:51 μ.μ. | Reply
Εάν το κρίμα των δημοσίων υπαλλήλων ήταν απλώς και μόνο η οκνηρία τους, εγώ τουλάχιστον δεν θα καταδεχόμουν να το συζητήσω. Δυστυχώς το κυριότερο πρόβλημα με αυτούς είναι η διαφθορά, η οποία είναι απίστευτα μεγάλη.Εάν κατανοηθεί η διάστασή της, νομίζω πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα είναι η κατάργησή του.' Οσο για το τι θα συμβεί αν αρρωστήσω, ως άνθρωπος που θέλει να ισιώσει επί τέλους αυτή η ανωμαλία, προτιμώ να πεθάνω αλλά να ισιώσει, να μην παραμείνει αυτό το χάλι.
image description ΠΟΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ | Απριλίου 29, 2013 10:06 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΙΕ.
ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΑΣ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....
image description DRIVECENTER | Απριλίου 30, 2013 9:19 π.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΑΣ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Ολο αυτό που γράφεις πιο πάνω δείχνει πως δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις (πίσω από τις γραμμές) και συνεπώς ούτε να απαντάς. Η εξαθλίωσή μας δεν πλησιάζει άλλα ΗΛΘΕ, και απ' αυτή προσπαθούμε να βγούμε. Συντηρώντας τη σαπίλα όμως δεν βγαίνεις!

Θα έπρεπε δε να είχες κατανοήσει ότι το "προτιμώ να πεθάνω" που έγραψα πιο πάνω έχει ευρεία έννοια και όχι προσωπική και περιστασιακή. Οσο για το ψευδώνυμο που διάλεξες, ελπίζω να μη σε εκφράζει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο