Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ένα Ταμείο για όλες τις συντάξεις μελετά η διοίκηση του ΙΚΑ

Βασική σύνταξη 360 ευρώ για όλους και υπαγωγή στον νέο φορέα των ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης, με βασικό κορμό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από το οποίο θα χορηγούνται όλες οι συντάξεις, σύμφωνα με το σουηδικό μοντέλο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή της Κυριακής, τη σχετική πρόταση επεξεργάζεται ήδη η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σκοπεύει να την καταθέσει στον πρωθυπουργό άμεσα, καθώς ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει κατ' επανάληψη ταχθεί υπέρ ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού Ταμείου. Η μεταρρύθμιση αυτή κρίνεται εξάλλου αναγκαία, λόγω των μεγάλων ταμειακών προβλημάτων των φορέων, της ανάγκης για πιο ορθολογική κατανομή του προσωπικού, καθώς και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Τι προβλέπει όμως η πρόταση αυτή; Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το σχέδιο περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των Ταμείων στα οποία ασφαλίζονται οι αγρότες και οι εργάτες γης (ΟΓΑ), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τόσο όσοι ανήκουν στο ΕΤΑΑ, όσο και αυτοί του ΟΑΕΕ.

Στόχος είναι το σχέδιο αυτό να τεθεί σε εφαρμογή από το 2015, όταν και θα ισχύσει ο θεσμός της βασικής σύνταξης, η οποία έχει προσδιοριστεί στα 360 ευρώ και την οποία θα δικαιούνται όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1/1/2015, καθώς και όσοι συμπληρώνουν το ανώτατο όριο συνταξιοδότησης χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description karpodinis | Απριλίου 29, 2013 8:08 π.μ. | Reply
Άραγε όταν κάποιος καταβάλει εισφορές και σε ΙΚΑ και σε ΟΑΕΕ ( για τον κλάδο σύνταξης ) θα σταματήσει να καταβάλει στο ΟΑΕΕ λόγω ενσωμάτωσης των ταμείων ????
image description GRD | Απριλίου 29, 2013 1:06 μ.μ. | Reply
Και γιατί παρακαλώ ένα ταμείο? Τουλάχιστον 500 με διαφορετικές διατάξεις ,εισφορές ,δικαιώματα και υποχρεώσεις και κυρίως διαφορετικά ΔΣ ,διευθυντές ,υποδιευθυντές, προέδρους και αντιπροέδρους και λοιπούς ΄σκληρά' εργαζόμενους κομματικά διορισμένους. Αυτούς δεν τους σκέπτεστε καθόλου? Τι μας νοιάζει εμάς τι κάνουν οι (υπανάπτυκτοι) Σουηδοί?
image description prince | Απριλίου 29, 2013 2:51 μ.μ. | Reply
ενας για ολους
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο