Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Πραγματοποιήθηκαν (15) έλεγχοι σε επιχειρήσεις συσκευασίας, εμπορίας και εξαγωγής αγροτικών κ.ά. προϊόντων, παραγωγούς – αγρότες, εταιρείες εμπορίου ειδών ζαχαροπλαστικής και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας και της Νέας Μάκρης Αττικής

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε, την εβδομάδα που μας πέρασε (από 22.04 έως και 26.04), η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε επιχειρήσεις συσκευασίας, εμπορίας και εξαγωγής αγροτικών κ.ά. προϊόντων, παραγωγούς – αγρότες, εταιρείες εμπορίου φρέσκων ειδών ζαχαροπλαστικής και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας και της Νέας Μάκρης Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν συνολικά δέκα πέντε (15) ελέγχους και συγκεκριμένα σε έντεκα (11) εταιρείες συσκευασίας, εμπορίας και εξαγωγής αγροτικών κ.ά. προϊόντων, σε δυο (2) παραγωγούς – αγρότες, σε εταιρεία εμπορίου φρέσκων ειδών ζαχαροπλαστικής και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
· Σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φυτών που βρίσκεται στη Βάρδα Ηλείας, στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, διαπιστώθηκαν παρατυπίες ως προς την συμπλήρωσή του και συγκεκριμένα:

Ø Στις τέσσερις (4) πρώτες σελίδες του βιβλίου (συνολικά εξήντα τέσσερις (64) εγγραφές) δεν υπήρχε υπογραφή εργαζομένου στην αντίστοιχη στήλη του βιβλίου.


Ø Σε τέσσερις (4) εγγραφές είχαν πραγματοποιηθεί διορθώσεις με διορθωτικό υλικό, χωρίς να είναι διακριτά τα στοιχεία που είχαν διορθωθεί.

· Σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι τέσσερις (4) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή, εργαζόμενοι στο κατάστημα, δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και στον Πίνακα Προσωπικού.

· Σε εταιρεία εμπορίου – εργαστήριο φρέσκων ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων, που βρίσκεται επίσης στη Νέα Μάκρη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ένας (1) αλλοδαπός εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και στον Πίνακα Προσωπικού.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις συντάχθηκαν σχετικές εκθέσεις, οι οποίες θα αποσταλούν στα αρμόδια υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς βεβαίωση και επιβολή των αντίστοιχων χρηματικών προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο