Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Απόσυρση των διατάξεων που απαξιώνουν το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη ζητάει ο Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                          
Θεσσαλονίκη, 26-4-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κοινοποίηση:
-Υφυπουργό κ. Ν. Μηταράκη
-Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα
-Ο.Ε.Ε.
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδας
-Taxheaven.gr

ΘΕΜΑ:  Απόσυρση διατάξεων που απαξιώνουν το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης είναι αντίθετος με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που επιφέρουν αλλαγές στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτέχνη όπως αυτές είναι θεσμοθετημένες με το Ν. 2515/1997 και του Π.Δ. 340/1998. Το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη δεν ήταν και δεν είναι κλειστό ούτε και έχει ιδιαίτερους διοικητικούς περιορισμούς.

Είναι όμως αυτονόητο ότι χρειάζεται ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων (αναγνωρισμένες σπουδές και εμπειρική γνώση) και βαθμολογική κλιμάκωση ανάλογα με την εμπειρία και με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που πιστοποιούνται από τον αντίστοιχο επιστημονικό φορέα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι με τις αλλαγές αυτές «διασφαλίζεται σε σημαντικό βαθμό η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του καταναλωτή». Πιστεύουμε ότι η βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος, όπως και η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας θα διασφαλίσουν πλήρως και όχι απλά σε σημαντικό βαθμό, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος τόσο της πολιτείας όσο και του καταναλωτή.

Κύριε Υπουργέ,
   
Ας μην ξεχνάμε, ότι οι Συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτέχνες ήταν πάντα αρωγοί στην κάθε προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Από το πρώτο κιόλας έτος εφαρμογής του αυτοελέγχου και της φορολογικής αναμόρφωσης στις επιχειρήσεις με ευθύνη και κόστος μόνο των Συναδέλφων, αυξήθηκαν σημαντικά τα έσοδα στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Θεωρούμε απαράδεκτη την επικείμενη υποβάθμιση του επαγγέλματος μας και πιστεύουμε ότι αξίζουμε το σεβασμό της πολιτείας.

 
 Με εκτίμηση,
    
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                 
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                         

Ο Γενικός Γραμματέας     
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PAVAROTSIS | Απριλίου 26, 2013 4:03 μ.μ. | Reply
Καλά κάνει το υπουργείο!!!
Άλλωστε αποδεδειγμένα οι γνώσεις πάνω στη πράξη του επαγγέλματος λογιστή - φοροτεχνικού που αποκομίζει ένας σπουδαστής από τα ΑΕΙ & ΤΕΙ είναι ελάχιστες και με δεδομένο ότι ο επαγγελματίας λογιστής - φοροτεχνικός δίνει εξετάσεις καθημερινά πάνω στην άσκηση της εργασίας του και πρέπει να ενημερώνεται συνεχεία για τις ραγδαίες αλλαγές στη νομοθεσία - φορολογία, πιστεύω ότι ένας μη πτυχιούχος ΑΕΙ-ΤΕΙ πρέπει να έχει και αυτός την ευκαιρία για να αναβαθμίσει την τάξη του τι στιγμή που έχει την ανάλογη προϋπηρεσία και μπορεί να αποδείξει τη γνώση του.
image description γιαννησ | Απριλίου 26, 2013 7:22 μ.μ. | Reply
Ε όχι και συνάδελφος η κάθε σάρα και μάρα που μάντρωσαν μέσα στον Δ.Τ. & Ι.Τ., έβγαλαν γλώσσα τώρα και οι λογιστές-μπακάληδες !!! Μήπως δεν ξέρουμε τόσα χρόνια τι συμβαίνει γύρω μας? Μήπως δεν υπάρχουν ακόμα μέσα στον Δ.Τ. και στις Δ.Ο.Υ. υπάλληλοι που είναι απόφοιτοι των λυκείων ή των Ι.Ε.Κ. που μπήκαν με κομματικά κριτήρια και παριστάνουν τους εφοριακούς? Όταν μάλιστα πάμε να εξυπηρετηθούμε και πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω μας πετούν το περίφημο -ξέρεις ποιος είμαι εγώ?-. Και βέβαια ξέρουμε ποιος είσαι εσύ, κάποιος που έτρεχε δεξιά και αριστερά κρατώντας ανά χείρας τα σημαιάκια του κόμματος την προεκλογική περίοδο, ένας άσχετος που κάθεται γαντζωμένος στην καρέκλα που του έδωσαν σαν αντάλλαγμα των ψήφων που έδωσε στο κόμμα και στερεί σε έναν άνεργο επιστήμονα την θέση αναγκάζοντας τον να φύγει στο εξωτερικό ή να γίνει ντελιβεράς. Και να πάμε τώρα και στους -συναδέλφους- του Ι.Τ., των λογιστικών γραφείων κλπ. Πόσοι είναι άραγε αυτοί που έχουν λογιστικά γραφεία και ασκούν επί σειρά ετών τη λογιστική επιστήμη, υπογράφοντας ισολογισμούς κλπ χωρίς κανένα έλεγχο από το οικονομικό επιμελητήριο, έχοντας τελειώσει ένα Ι.Ε.Κ. παριστάνοντας τους μεγαλολογιστές? Πόσοι δε «συνάδελφοι» από αυτούς πατώντας πάνω στην ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και στην ασυδοσία που τους καλλιεργήθηκε μετά από λανθασμένους κρατικούς και μη χειρισμούς κατέχουν την μερίδα του λέοντος της αγοράς, θεωρώντας ότι οι πελάτες είναι τσιφλίκι τους που θα τους μεταβιβάσουν στα παιδιά τους? Πόσοι από αυτούς εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο αυτούς που πάνε να κάνουν πρακτική Τ.Ε.Ι. τζάμπα, μετατρέποντας τους σε κλητήρες των δημοσίων υπηρεσιών ή αρχειοθέτες, αδιαφορώντας στο ότι τα λεφτά που παίρνουν από τον Ο.Α.Ε.Δ. είναι για να τους μάθουν πέντε πράματα πάνω στην λογιστική. Γιατί άραγε κανένας νέος πτυχιούχος δεν τολμά να ανοίξει λογιστικό γραφείο? Αν με σταματήσει στο δρόμο ένας τροχονόμος και μου ζητήσει το δίπλωμα οδήγησης με την λογική του Υπουργείου Οικονομικών και των -συναδέλφων--μαϊμού, αν εγώ δεν έχω δίπλωμα θα πρέπει να του πω -μα ξέρεις δεν έχει σημασία που οδηγώ χωρίς δίπλωμα, έτσι οδηγώ εδώ και δέκα χρόνια-
image description ola teleia.. | Απριλίου 26, 2013 11:08 μ.μ. | Reply
Οταν αρρωσταίνει κάποιος στην οικογένεια μου τον εξετάζω εμπειρικά και παντα του δινω το σωστό φαρμακο ...μετα από 6 χρόνια γίνομαι γιατρός?????
image description Sakrets | Απριλίου 27, 2013 10:18 π.μ. | Reply
Εγώ είμαι 55 ετων με άδεια σαν εμπειρία γιατί έχω τελειώσει αμερικανικό πανεπιστήμιο που δεν αναγνωρίζεται. Δουλεύω 30 χρόνια σαν λογιστικό γραφείο και παράλληλα οικονομικος διευθυντής σε ΑΕ με μεγάλη πείρα και κανένα παράπονο. Τώρα θα χάσω την δουλειά μου? Νομίζω ότι είναι πολύς καπνός για το τίποτα. Εάν κάποιος είναι καλός στην δουλειά του είναι θέμα συνείδησης και μόχθου. Πόσοι νομίζετε ότι θα είναι αυτοι που χωρίς προϋποθέσεις και μόχθο θα επιβοιωσουν, ώστε να φοβόμαστε για την ασφάλεια του επαγγέλματος ? Η πόσοι νομίζετε ότι θα πουν ας πάω να γίνω φοροτεχνικός και ας μην έχω πτυχίο. Απλά η διάταξη θα βγάλει κάποιους που επιβιώνουν με αυτόν τον τρόπο στην ανεργία.
image description nikos | Απριλίου 27, 2013 5:35 μ.μ. | Reply
pare kosme!!!!!bilbia ae me 20 eyrw!!!!biblia 2hs kathgorias me 10 eyrw!!!!forologikes dhlwseis tzampa!!!!to kalyterotero!!!fthina kai oikonomika!!!!sa de ntrepontai leo ego!!!!phgame spoydasame kai anti na diasfalisoyn to epaggelma to gyrizoyn sthn epoxh toy papa poy kanan to logisth sthn epoxh toy 21!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο