Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α. - Διαμαρτυρία για τη διαδικασία αποστολής φορητών ιατρικών οργάνων

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Δ/νσης Βιβλίων και Στοιχείων
ΑΓΚΙΝΑΡΑΣΤΑΧΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Κοινοποίηση :
1.Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΗ
2.Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
3.TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης
4.e – forologia.gr

Αθήνα, 26 Απριλίου 2013

Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη διαδικασία αποστολής φορητών ιατρικών οργάνων»

Κύριοι,

Ύστερα από αναφορές μελών του Συλλόγου μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διαδικασία που τηρείται από κάποια Δημόσια Νοσοκομεία σχετικά με τη μεταφορά ιατρικών οργάνων και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πρακτική αυτή.

Τα φορητά ιατρικά όργανα χρειάζεται να σταλούν για έλεγχο και πιστοποίηση καλής  λειτουργίας, επαναβαθμονόμηση ή ακόμα και  επισκευή στους αρμόδιους φορείς ή στους κατασκευαστές αυτών.

Για την μεταφορά αυτή ΔΕΝ εκδίδεται δελτίο αποστολής αλλά ένα ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΓΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ για ΕΠΙΣΚΕΥΗ, τυπωμένο σε ένα απλό φύλλο χαρτί Α4 στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του παγίου, η αιτιολογία εξόδου, η επωνυμία του παραλήπτη, η ημερομηνία και η ώρα παραλαβής, η ημερομηνία και η ώρα επιστροφής .

Στο στοιχείο αυτό επίσης αναφέρετε το Νοσοκομείο και η Διαχείριση, ο Α/Α του εντύπου και η ημερομηνία παράδοσης και φέρει τις υπογραφές του Βεβαιώσαντα τεχνικού, του Διαχειριστή, του Παραδίδοντα και του Παραλήπτη.

Ο παραλήπτης των εν λόγω φορητών ιατρικών οργάνων θα πρέπει να εκδώσει το σχετικό παραστατικό για την διακίνηση αυτών προκειμένου να είναι σύννομη ή όλη διαδικασία αφού το σχετικό παραστατικό δεν έχει εκδοθεί από το Νοσοκομείο ως οφείλει.

Η διαδικασία αυτή δημιουργεί προβλήματα στις εταιρείες που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση της επαναβαθμονόμησης ή της επισκευής των φορητών ιατρικών οργάνων γιατί, εάν ακολουθήσουν τις οδηγίες του Κ.Φ.Α.Σ., δημιουργούν αρνητική αποθήκη, γεγονός παράνομο και πολύ σοβαρό, όπως γνωρίζετε.


Παρακαλούμε  να μεριμνήσετε τα δέοντα για την επίλυση του αναφερόμενου θέματος.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       
Κυριακόπουλος Νικόλαος                      

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο