Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποσύρθηκε διάταξη για τη μείωση των συντάξεων του Ο.Α.Ε.Ε.

Αποσύρθηκε οριστικά η διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ έως και 35%, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που εκδηλώθηκε την Πέμπτη.

Όπως τόνιζε νωρίτερα η ένωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ), αφού δεν θα επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο προκρίνεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού.

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η ΓΣΕΒΕΕ ζητούσε «άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ».

Η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιούσε ότι «σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους. Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 ευρώ. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ».

Παράλληλα, υπενθύμιζε τη «ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για μη μείωση των συντάξεων».

Το μέτρο για τις συντάξεις υπολογιζόταν να τεθεί σε εφαρμογή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο οι σφοδρές αντιδράσεις οδήγησαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη της διάταξης και, όπως είχε πει, αυτή η απόφαση είχε ληφθεί, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνεται στο 100%.

Το θέμα των συντάξεων του ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι είναι και το κύριο θέμα που συζητείται στη σύσκεψη που  πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Φ.Σαχινίδη.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΑΡΙΠΗΣ | Απριλίου 25, 2013 3:57 μ.μ. | Reply
Μα τροπολογία αυτής της μορφής σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ νομοσχέδιο
ε δεν κοιμόμαστε κύριοι Υπουργοί . και τι θα πεί αποσύρθηκε ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
image description prince | Απριλίου 25, 2013 6:36 μ.μ. | Reply
για αποσυρση
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο