Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Υπ. Ανάπτυξης - Καμία νέα παράταση για τα ΠΕΠ του Ε.Σ.Π.Α.

Διευκρινίσεις του Υπουργείου ΑνΥπ με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη δράση ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη δράση ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερωτήματα που υπεβλήθησαν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων/ΕΣΠΑ, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων, η οποία λήγει στις 10 Μαΐου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ήδη παρατάθηκε μια φορά, από τις 25 Απριλίου που ήταν αρχικά η καταληκτική ημερομηνία, στις 10 Μαίου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων όπου υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι προτάσεις (www.ependyseis.gr) θα λειτουργεί κανονικά και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προτάσεων όλο το 24ωρο. Επίσης, το Help Desk του Πληροφοριακού Συστήματος θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΜΟΔ, μέχρι την περασμένη Τρίτη 23 Απριλίου βρίσκονταν σε διαδικασία επεξεργασίας περίπου 12.100 προτάσεις.

Η Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων/ΕΣΠΑ συνιστά στους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από φόρτο του συστήματος τις τελευταίες ημέρες.

Επισημαίνεται τέλος, ότι η έγκαιρη υποβολή των προτάσεων θα συντείνει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης και την ένταξη των επενδύσεων και την καταβολή των ενισχύσεων στους ωφελούμενους επενδυτές.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ | Απριλίου 25, 2013 4:34 μ.μ. | Reply
Να κάτσει το Υπουργείο υπερωρίες και νυχτερινά για να στείλει τις αιτήσεις πασχαλιάτικα όλο το εικοσιτετράωρο.
Την παράταση την έδωσαν γιατί έβγαλαν συμπληρωματικές απαντήσεις και δημιουργησαν περαιτέρω προβλήματα.Οι δεκαπέντε ημέρες παράταση είναι ουσιαστικά άχρηστη γιατί πέφτουν οι γιορτές.Επίσης,το υπουργείο να μας πεί πόσες φορές πρέπει να μιλήσεις με κάποιον για να του αλλάξεις την άποψη οτι δεν πρόκειται να τον κοροιδέψει το κράτος και να μπεί άδικα στην διαδικασία να υποβάλλει την αίτηση και μετά να τον ετοιμάσει για αίτηση σε 60 ημέρες.Τέλος να μας πεί πότε έστειλε τις εγκριτικές αποφάσεις προηγούμενων προγραμμάτων, και πότε ενημερώθηκαν οι τράπεζες για τις δυνατότητες χορήγησεις εγγυητικών επιστολών μέσω Ετεαν.Δεν έχουμε επαφή με την πραγματικότητα, αλλά μην το παίζουμε σκληροί τεχνοκράτες,γιατί ούτε σε αυτό δεν είμαστε καλοί...
image description O αγιος γεωργιοσ | Απριλίου 25, 2013 6:09 μ.μ. | Reply
Πέστα Αγιε Πέτρο να αγιάσει το στόμα σου.Μας κοροιδεύουν στα ίσια , αφού μας λένε οτι βρίσκονται σε επεξεργασία στο σύστημα 12.000 προτάσεις αλλά δεν μας αναφέρουν πόσες έχουν παραλάβει.....Την Μεγάλη Παρασκευή να τους καεί ο server!!!!!!!!
image description pantelisd | Απριλίου 26, 2013 2:49 μ.μ. | Reply
Εμείς να δουλέψουμε 24ώρο και κατά τις αργίες. Το help desk όμως; Μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες 09.00-17.00. Ε ρε χαστούκια που χρειάζονται ορισμένοι...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο