Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Για την προσπάθεια κατάργησης των πτυχίων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους Λογιστές Φοροτεχνικούς από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Δελτίο Τύπου

Χανιά 25/4/2013
 
Θέμα: Για την προσπάθεια κατάργηση των πτυχίων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για τους Λογιστές Φοροτεχνικούς από το Υπουργείο Ανάπτυξης
 
Από κοινού το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης και οι Σύλλογοι Λογιστών Ν. Χανίων και Ρεθύμνης ενημερώνουν τους Λογιστές για την πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης, να μην απαιτείται – στην ουσία -  η ύπαρξη πτυχίου για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού. Το θέμα αυτό προωθείται για ψήφιση  εντός της εβδομάδας.

Κοντολογίς ένας μη πτυχιούχος θα μπορεί άμεσα να ασκεί το επάγγελμα του λογιστή και με τρία χρόνια προϋπηρεσία θα μπορεί να υπογράφει οικονομικές καταστάσεις οποιασδήποτε μεγέθους επιχείρησης ακόμα και χρηματιστηριακής.

Τα σχόλια περιττεύουν…

Τα ερωτήματα των παιδιών μας για το αν χρειάζεται να σπουδάσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα μείνουν αναπάντητα.

Οι λέξεις Αξιοκρατία και Επιστημονικότητα διαγράφονται από το λεξικό του επαγγέλματος  μας.

Ως επάγγελμα οι λογιστές, δεν επιδίωξαν ελάχιστες αμοιβές και περιορισμούς στην εργασία τους όπως έχουν άλλα «προστατευμένα» επαγγέλματα. Άφησαν, τόσο την παροχή της υπηρεσίας τους, όσο και τις αμοιβές τους, στην επιλογή του πελάτη. Αυτόματα όμως έγιναν και εύκολα θύματα για τους κλειδοκράτορες.

Μήπως όμως οι κύριοι αυτοί ξέχασαν να υπολογίσουν ότι υπάρχει και η αξιοπρέπεια τους;

Διότι ελάχιστη αξιοπρέπεια είναι η απαίτησή τους να έχουν ανταποδοτικότητα τα χρόνια που σπούδασαν. Ελάχιστη αξιοπρέπεια αποτελεί και το γεγονός να μην πεταχτούν στον κάδο των αχρήστων οι κόποι των γονέων τους για να τους σπουδάσουν.

Η αλήθεια κύριοι είναι καθαρή. Θέλετε μια Χώρα με εξειδίκευση και εσείς καταργείτε την ισχύ των πτυχίων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως εμείς γνωρίζουμε ότι  η τακτική σας δεν είναι η εξειδίκευση του παραγωγικού ιστού της Χώρας αλλά η ανάδειξη των Ιδιωτικών Σχολών όπου θα σπουδάζει όποιος έχει την οικονομική άνεση…

Τι ωραία κοινωνία !!!

Κύριοι, δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Εμείς εδώ, από κοινού, το Οικονομικό Επιμελητήριο και οι Σύλλογοι των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης καλούμε όλους τους συναδέλφους στον αποκλεισμό  του κτηρίου των Οικονομικών Υπηρεσιών Χανιών την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 από τις 08.00 έως τις 11.00  με απώτερο σκοπό την  (πέραν  των υπολοίπων κινήσεων),  ανάδειξη του θέματος πριν την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Καλούμε την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τις Κεντρικές Διοικήσεις των Ομοσπονδιών των Λογιστών όπως συντονίσουν Πανελλήνια διαρκή δράση ενάντια σε όσα διαδραματίζονται.
 
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης
 
Οι Σύλλογοι Λογιστών Ν. Χανίων και Ρεθύμνης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nikos | Απριλίου 25, 2013 4:30 μ.μ. | Reply
καλό θα είναι να συντονιστούν όλοι να γίνουν δυναμικές κοινητοποιήσεις!!!!κλείσιμο εφοριών καθώς να μην σταλούν οι φορολογικές δηλώσεις από κανέναν!!!!!
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Απριλίου 25, 2013 5:59 μ.μ. | Reply
Αυτός είναι ο στόχος του Δελτίου Τύπου....
Αν δεν κάνει πίσω το Υπ. Ανάπτυξης θα πρέπει - επιτέλους - να νιώσουν τι σημαίνει "ο λογιστής κατεβάζει τα ρολά".
Όμως αυτό πρέπει να συντονιστεί από ψηλά...
Αύριο έχει Ολομέλεια η ΠΟΦΕΕ....
Το ΟΕΕ κάλεσε εχθές όλους τους Προέδρους των Περιφερειακών....
Υπάρχει κινητοποίηση αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να ενεργοποιήσουν ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ (όχι μόνο διπλωματικά) πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου....
Οι κινήσεις μας ως απλοί σύλλογοι από μόνοι μας δεν μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα....

Καλή δύναμη (ανησυχώ/ούμε)
image description prince | Απριλίου 25, 2013 6:54 μ.μ. | Reply
που να παω διακοπες? ακουω προτασεις
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Απριλίου 25, 2013 6:31 μ.μ. | Reply
Και εγώ περιμένω προτάσεις για ακριβώς αυτό το θέμα...
image description dead_poet | Απριλίου 25, 2013 6:24 μ.μ. | Reply
Καιρος ηταν να γινει αυτο το βημα και να καταργηθουν στην ουσια οι Ταξεις που χωριζαν τους συναδελφους σε προνομιουχους ή μη, σε αφεντικα και δουλους! Εγινε μεσα σε ολα τα στραβα και κατι καλο.
image description ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ | Απριλίου 25, 2013 10:38 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΛΑΟ ΓΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
image description Άγνωστος χ | Απριλίου 26, 2013 2:32 μ.μ. | Reply
Δηλαδή στο Πανεπιστήμιο πάμε μόνο και μόνο για να πάρουμε ένα χαρτί δουλειάς? Έχετε λάθος κύριοι και κυρίες συνάδελφοι. Σωστή για μένα η νομοθετική πρωτοβουλία, πλήρης απελευθέρωση της αγοράς. Όσοι έχουμε πάει τελειώσει πανεπιστήμιο, ξέρουμε ότι μόνο εκπαίδευση δεν λάβαμε εκεί, ιδιαίτερα όσοι το έκαναν εντός Ελλάδας. Στο πανεπιστήμιο μάθαμε να αναπτύσσουμε τη σκέψη μας, την κριτική μας ικανότητα και άλλες δεξιότητες, αλλά αν επιμένετε να πιστεύετε ότι μάθαμε εκεί τη λογιστική, τότε πλανάστε πλάνην οικτράν, και παραπληροφορείτε τους αναγνώστες. Βάλτε έναν αριστούχο του πανεπιστημίου, με άδεια Β' τάξης δίπλα σε έναν απόφοιτο δημοτικού ο οποίος είναι 15 χρόνια στο κουρμπέτι, ο αριστούχος θα βάλει τα κλάμματα. Ή μήπως πολλοί από σας όταν κυκλοφόρησε το ΠΔ 340/98 και πήραν άδεια Α' τάξης επειδή είστε 80 ετών και είχατε ισολογισμούς πριν το 1978, δεν χαρήκατε? Αφήστε την αγορά να κινηθεί ελεύθερα και μην υποτιμάτε τους επαγγελματίες, αυτοί ξέρουν να διαλέξουν και θα ξεσκαρτάρουν τους κακούς λογιστές. Αντί να κάθεστε και να ωρύεστε για το πόσο υποβαθμίζει το πτυχίο σας η διάταξη, φροντίστε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας, να μην το παίζετε βαριά πεπόνια επειδή έχετε 10 ΑΕ στο γραφείο σας και οι ατομικές επιχειρήσεις των 1000€/έτος σας ξυνίζουν, και φροντίστε να σέβεστε τον πελάτη που σας πληρώνει. Προσωπικά χαίρομαι που θα πάρω την άδεια μου με αυτό το Νόμο, μετά από 6 χρόνια διεύθυνσης λογιστηρίου και τήρησης ΑΕ (αλλά πρόσληψη με ειδικότητα "υπάλληλος γραφείου") και άλλα 8 χρόνια ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου. Τι να κάνουμε, βλέπεις η αναγνώριση πτυχίου της αλλοδαπής, θα σήμαινε άλλα 3 χρόνια παίδεμα!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο