Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλάζουν οι αντικειμενικές με διόρθωση συντελεστών

Σε αναμόρφωση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας από 1.1.2007 τους συντελεστές οικοπέδου και εμπορικότητας.

Σε αναμόρφωση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας από 1.1.2007 τους συντελεστές οικοπέδου και εμπορικότητας. Στόχος είναι να «διορθωθούν» κάποιες αδικίες εις βάρος φορολογουμένων αλλά και –κυρίως– να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα από ακίνητα.

Με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις ΔΟΥ να αποστείλουν τις προτάσεις τους για επανακαθορισμό των συντελεστών οικοπέδου και εμπορικότητας ώστε να μην παρατηρούνται πλέον σε διάφορες περιοχές υπέρμετρες αυξομειώσεις στις τελικές φορολογητέες αξίες οικοπέδων και ακινήτων επαγγελματικής στέγης.

Στις προσεχείς ημέρες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση τα ανώτερα και κατώτερα ποσοστά κατά τα οποία πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια και τις εκτός σχεδίου εκτάσεις (25% με 30% κατά μέσο όρο) προκειμένου να καταρτίσει τους πίνακες με τις αυξημένες αντικειμενικές αξίες γης, ώστε να είναι έτοιμοι για δημοσίευση και εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2007.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο