Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Σ.Ε. - Ι.Κ.Α.: Ανακοίνωση για το ωράριο

Μετά τη συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης με την Τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο, με πρωτοστατούντα τα ΜΜΕ, δεχόμαστε επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Η διαχείριση των στιγμών πρέπει να είναι υπεύθυνη, με πρωταρχικό στόχο να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε κανένα υπάλληλο. Προέχει η διασφάλιση της εργασίας μας, η προστασία της εικόνας των εργαζομένων στο ΙΚΑ, που εύκολα μπορεί να γίνει αντικείμενο επικοινωνιακής απαξίωσης.Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορούν να ακυρωθούν νομοθετικές διατάξεις, που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, ιδιαίτερα στον πολύπαθο χώρο μας, όπως και οι σχετικές εγκύκλιοι της Διοίκησης του ΙΚΑ, που διασφαλίζουν πρώτα την ομαλή διεξαγωγή της συναλλαγής με το απαιτητικό κοινό της υπηρεσίας μας και μετά τους εργαζόμενους. Στα πλαίσια αυτά, η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, σε αλλεπάλληλες επαφές με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, διεκδικεί τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος και αναζητεί την καλύτερη λύση, ώστε να ξεπεραστεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από τη Διοίκηση, αλλά και από τους Διευθυντές των Υποκαταστημάτων.

Ειδικότερα, καταγγέλλουμε τη στάση και συμπεριφορά κάποιων Διευθυντών της Διοίκησης, αλλά και Υποκαταστημάτων, που επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα που προέκυψε, την ώρα που οι υπάλληλοι του ΙΚΑ βρίσκονται σε δεινή θέση, επιβαρυμένοι με φόρτο εργασίας που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια και χωρίς δικαίωμα επιλογής εναλλακτικού ή ελαστικού ωραρίου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.Ήδη ζητήσαμε από τη Διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να επανέλθει το ελαστικό ωράριο για τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συνάδελφοι και ειδικά οι νέοι γονείς. Σε ότι αφορά το ζήτημα των δεκαπενταλέπτων αναμένουμε απάντηση και επιμένουμε στο σταθερό και ουσιώδες επιχείρημά μας. Η εύρυθμη λειτουργία των ευαίσθητων υπηρεσιών του ΙΚΑ απαιτεί την συνεχή και αδιάλειπτη εξυπηρέτηση του κοινού. Για τους λόγους αυτούς, επιμένουμε στη χρήση των δεκαπεντάλεπτων κατά την προσέλευση ή την αποχώρηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και να περιφρουρηθεί η ήδη επιβαρυμένη υγεία των υπαλλήλων του ΙΚΑ που συνεχίζουν να στηρίζουν με αυτοθυσία την κοινωνική ασφάλιση. Τα παραπάνω πρέπει να εφαρμοστούν, με την απόλυτη διασφάλιση της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων μας, ως ελάχιστη αναγνώριση του τεράστιου κοινωνικού τους έργου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο