Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για αναστολή νομοθετικής πρωτοβουλίας για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
    
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Θεσσαλονίκη 24/4/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
3) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
4) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
5) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
6) Ο.Ε.Ε.
7) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
8) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
9) ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
10) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
11) TAXHEAVEN

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Από κύκλους του Υπουργείου σας έχει διαρρεύσει η πρόθεση σας να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγές απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος Λογιστή-Φοροτεχνικού και να δίνετε τη δυνατότητα σε απόφοιτους λυκείου, μετά από τριετή εργασιακή εμπειρία, να παίρνουν άδεια από το Οικονομικό Επιμελητήριο Β’ Τάξης και καταργώντας τη Γ’ Τάξη.

Με τη δυνατότητα που θα δοθεί σε μη πτυχιούχους απόφοιτους λυκείου να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού, ανατρέπονται τα δεδομένα της άσκησης του επαγγέλματός μας προς το χειρότερο με την είσοδο σ’ αυτό ανθρώπων χωρίς επιστημονικές γνώσεις και ειδικές τεχνικές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα ίδια τα έσοδα του Κράτους.

Η επιχειρούμενη αλλαγή απαξιώνει τα χρόνια σπουδών των Λογιστών-Φοροτεχνικών, αποθαρρύνει τους νέους να σπουδάζουν την οικονομική επιστήμη, ισοπεδώνει αρχές και αξίες και φέρνει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των Λογιστών-Φοροτεχνικών σε μια περίοδο που αυτοί ασχολούνται με το κλείσιμο ισολογισμών και τη σύνταξη και υποβολή δηλώσεων Νομικών και Φυσικών Προσώπων, με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί το σύστημα και αυτό να έχει επίπτωση στην όλη λειτουργία του Υπουργείου Οικονομικών.

Γι’ αυτό σας καλούμε να αποσύρετε την πρωτοβουλία σας αυτή, να δείτε το θέμα με ψυχραιμία και να καλέσετε σε διάλογο το Ο.Ε.Ε., την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και τις ιδρυτικές Ενώσεις-Μέλη αυτής, για να συζητηθεί το θέμα, ούτως ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού, που θα βοηθήσει τα κρατικά έσοδα, την οικονομία, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη αυτής.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ashetos | Απριλίου 24, 2013 4:00 μ.μ. | Reply
poies ine oi allages stis adeies?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο