Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ενημέρωση συνταξιούχων Κατοίκων Εξωτερικού από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Αθήνα, 24 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση Συνταξιούχων Κατοίκων Εξωτερικού

"Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του Ιδρύματος που κατοικούν μονίμως στο εξωτερικό και υπάγονται στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών ότι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης όσων δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή δεν έχουν γνωστοποιήσει τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια υπηρεσία του ασφαλιστικού τους φορέα στην Ελλάδα και πρόκειται να ανασταλεί σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν γνωστοποιήσει ένα από τα δύο αυτά στοιχεία.

Για το λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr) λειτουργεί ειδική εφαρμογή "Πληροφόρηση συνταξιούχων εξωτερικού", στην οποία οι συνταξιούχοι θα πρέπει να καταχωρούν τον Α.Μ.Κ.Α. και τον Α.Φ.Μ., καθώς και τα ζητούμενα ατομικά στοιχεία τους, από την οποία θα ενημερώνονται μεταγενέστερα και για την τακτοποίηση της πληρωμής της σύνταξής τους.

Για κάθε αναγκαία πληροφορία σχετικά με τον Α.Μ.Κ.Α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.amka.gr, ενώ στην περίπτωση που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α., θα πρέπει να μεριμνήσουν αμέσως για την έκδοσή του, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξουσίου, απευθυνόμενοι σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (www.kep.gov.gr) ή στα Γραφεία Α.Μ.Κ.Α. που λειτουργούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι συνταξιούχοι που θα εκδώσουν Α.Μ.Κ.Α. πρέπει να δηλώσουν οπωσδήποτε ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα. Εάν δεν διαθέτουν κατοικία, θα πρέπει να δηλώσουν την ταχυδρομική διεύθυνση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών (Αγησιλάου 48, Τ.Κ. 10436 Αθήνα), ενώ, εάν η διαδικασία γίνεται μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, πρέπει να δηλωθεί η διεύθυνση κατοικίας του προσώπου αυτού.

Οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν Α.Φ.Μ. μπορούν να απευθυνθούν στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού (Μετσόβου 4, Αθήνα, τηλ.: 2108204606, 2108204648-9, fax: 210 8204653, e-mail: [email protected]), είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξουσίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία έκδοσης Α.Φ.Μ και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Αθηνών (στοιχεία επικοινωνίας: Αγησιλάου 48, Τ.Κ. 10436 Αθήνα, τηλ.: 2105279945, fax: 2105279973, e-mail: [email protected])."


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο