Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

A.KI.O.E. - Διαμαρτυρία προς το Οικονομικό Επιμελητήριο γιατί δεν χορηγεί άδειες Λογιστή - Φοροτέχνη στους Ορκωτούς Ελεγκτές

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Μάρκου Μπότσαρη 34 Α Χανιά
Τηλ :28210-92770 Fax. :28210-99280
Email: [email protected]
Χανιά 19/4/2013


Διαμαρτυρία προς το Οικονομικό Επιμελητήριο γιατί δεν χορηγεί άδειες Λογιστή - Φοροτέχνη στους Ορκωτούς Ελεγκτές.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο δέχθηκε εξώδικη Δήλωση Πρόσκληση από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) γιατί δεν χορηγεί άδειες Λογιστή - Φοροτέχνη στους Ορκωτούς. Η πρόταση που έχουμε κάνει στο ΟΕΕ και την οποία αποδέχονται και άλλοι συνάδελφοι πλην κάποιων συναδέλφων στην ΚΔ του ΟΕΕ που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως υποκατάστημα των ορκωτών είναι να μην δίνετε αδεία Λογιστή Φοροτέχνη σε Ορκωτούς , για το λόγο ότι δεν μπορεί να είναι και κριτές και κρινόμενοι. Δεν μπορεί μια επιχείρηση που ελέγχεις να αναλαμβάνεις και τη λογιστική της υποστήριξη.

Εξάλλου αν αναλάβουν και τα λογιστικά οι ορκωτοί ποια εργασία θα μείνει για τους λογιστές να κάνουν για να επιβιώσουν. Για την υπεράσπιση του επαγγέλματος είχαμε ζητήσει και όσες άδειες είχαν από λάθος εκδοθεί κατά καιρούς να ανακληθούν και το οποίο το είχε αποδεχτεί με απόφασή της η Συνέλευση των Αντιπροσώπων και η Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος. Τώρα το ΣΟΕΛ έβαλε μπροστά την νομική υπηρεσία του για μας εφιστά την προσοχή ότι λειτουργούμε παράνομα που δεν εκδίδουμε άδειες Φ/Λ.

Κύριοι του ΣΟΕΛ δεν λειτουργούμε παράνομα για το λόγο ότι ο κριτής δεν μπορεί να είναι και κρινόμενος και αν δεν το καταλαβαίνετε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης και όσο καιρό θα είμαστε στο ΟΕΕ θα απαιτούμε να είναι διαφορετικός ο ρόλος του κριτή από του κρινόμενου, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία που επιτρέπει σε όλους να ζήσουν και θεωρεί τον έλεγχο σαν βασική παράμετρο για την σωστή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι πίσω από αυτή την εξώδικη Δήλωση Πρόσκληση κρύβονται και στελέχη της ΠΑΣΚΟ και της ΣΕΠΟ που διατέλεσαν και στα όργανα του ΟΕΕ.

Κύριοι που δεν έχετε το κουράγιο να πείτε την άποψη σας δημόσια - και βάζετε μπροστά τις νομικές σας υπηρεσίες - δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο. Αυτή την κοινωνία ονειρεύεστε των "ίσων" ευκαιριών; Δηλαδή που θα είσαστε και κριτές και κρινόμενοι , που θα είσαστε και ελεγκτές και ελεγχόμενοι (λογιστές) και δεν θα αφήνετε εργασία για κανένα άλλο εκτός από εσάς τους 700 ορκωτούς και οι υπόλοιποι πενήντα χιλιάδες (50.000) λογιστές ας πεθάνουν. Επειδή δεν έχετε το θάρρος να πείτε δημόσια την γνώμη σας , γιατί απλά γνωρίζετε ότι αυτό που πράττετε είναι ανέντιμο σας καλούμε - εάν κάνουμε λάθος - να το πράξετε.

Εάν σιωπήσετε και συνεχίσετε να ομιλείτε δια των νομικών σας υπηρεσιών, σημαίνει ότι ντρέπεστε για τις πράξεις σας και ότι γνωρίζετε το ανέντιμο των πράξεων σας. Να ξέρετε ότι δεν θα αποδεχτούμε την αρπακτική σας διάθεση, έχουμε χρέος και απέναντι των συναδέλφων μας και απέναντι των οικογενειών μας. Θα σας καταγγείλουμε επώνυμα στους πολιτικούς σας φορείς, στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και στο σύνολο των συναδέλφων. Ντροπή σας που μας διακηρύσσετε ότι θέλετε και μια άλλη κοινωνία των ίσων ευκαιριών.

Καιροσκόποι, ε καιροσκόποι!!!!

Με εκτίμηση

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Οικονομολόγος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο