Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το «κούρεμα» καταθέσεων θα εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο - Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πειραχτούν άνω των 100.000 ευρώ

Την επέκταση του «μοντέλου» Κύπρου... για μελλοντικές διασώσεις τραπεζών με «κούρεμα» καταθέσεων (bail-in) αναμένεται να υποστηρίξει και να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό δήλωσε στο Reuters επικεφαλής των σχετικών διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι όπως και στην Κύπρο, δεν θα αφορά καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Μετά τη ρότα που χάραξε το τελευταίο Eurogroup και τις προαναγγελίες του Ευρωπαίου επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπαίνει χέρι στις καταθέσεις ως «σωσίβιο» τραπεζικών διασώσεων, ανοίγει ο δρόμος και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Σουηδός Γκούναρ Χόκμαρκ ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι με βάση τις προτάσεις που αναμένεται να εγκριθούν, οι περισσότεροι καταθέτες δεν θα προστατεύονται.

Τόνισε, ωστόσο, ότι "υπάρχει μια καθαρή εξαίρεση για όλες τις καταθέσεις κάτω από τα 100.000 ευρώ", όπως μεταδίδει το Reuters,. "Ό,τι έγινε στην Κύπρο δεν θα ξαναγίνει" πρόσθεσε.

Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των κανόνων για το "bail in" στην Ε.Έ. και η στήριξη από το Ευρωκοινοβούλιο είναι απαραίτητη για την έγκριση των προτάσεων.

Η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ήδη το προσχέδιο του νόμου για το πως θα κατανέμονται οι απώλειες των προβληματικών τραπεζών και απαιτείται πλέον η έγκριση από τα κράτη μέλη και το κοινοβούλιο.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο