Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λήψη άμεσων μέτρων για να αναχαιτιστεί η ύφεση και η ανεργία ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

Λήψη άμεσων μέτρων για να αναχαιτιστεί η ύφεση και η ανεργία ζήτησε ο Φ. Κουβέλης              
 
 Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αναχαιτιστεί η ύφεση και η ανεργία στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σήμερα στις Βρυξέλλες. Εξερχόμενος από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγο μετά τη συνάντηση, ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι εξέφρασε στον Ζ.Μ. Μπαρόζο την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς με «την πολιτική λιτότητας που διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση» και τόνισε ότι η απάντηση στην ύφεση δεν μπορεί παρά να είναι η λήψη άμεσων μέτρων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η κατάσταση της κοινωνίας, με χαρακτηριστική περίπτωση τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Επισήμανε, ειδικότερα, ότι είναι απαραίτητη η στοχευόμενη μείωση φόρων και ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Όσον αφορά τους πόρους του ΕΣΠΑ, ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επιτάχυνση και τη διεύρυνση της μεταφοράς τους, τον αναπροσανατολισμό τους, την αύξηση της προκαταβολής από το νέο πλαίσιο στήριξης 2014-2020, αλλά και τον ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε στον κ. Μπαρόζο την άποψη ότι η πολιτική της λιτότητας και η αύξηση των ενδοευρωπαϊκών ανισοτήτων τροφοδοτούν φυγόκεντρες τάσεις, επιστροφή σε εθνοκεντρισμό και πολιτική ισχυροποίηση των άκρων. Τόνισε, δε, ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά η προοπτική της Ευρώπης βρίσκεται στην ουσιαστική οικονομική και πολιτική ενοποίησή της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα και με την Ελληνίδα επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.
 
Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο