Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Α. - Εξώδικη δήλωση - πρόσκληση προς το Ο.Ε.Ε.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του επαγγελματικού σωματείου (του ν. 1752/1987) με την επωνυμία «Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής», που εδρεύει στην Αθήνα, Ιουλιανού 42-46 κι εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος» που εδρεύει στην Αθήνα, Μητροπόλεως 12-14 κι εκπροσωπείται νόμιμα.

-------------------------------
Με έκπληξη η Ένωσή μας έλαβε γνώση της εξωδίκου δηλώσεως που απέστειλε προς το Επιμελητήριό Σας το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, με την οποία σας εγκαλούν λόγω της νομίμου και δικαιολογημένης αρνήσεώς σας να χορηγήσετε άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού σε μέλη του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Όπως ορίζει η νομοθεσία, την οποία όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε, υφίσταται απόλυτο ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του μέλους του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και του Λογιστή Φοροτεχνικού. Σκοπός του νομοθέτη ήταν να λειτουργήσει αποτρεπτικά, να προλάβει δηλαδή την εκδήλωση φαινομένων που θα οδηγούσαν σε πλήρη καταστρατήγηση του διακριτού ρόλου τόσο του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, όσο και του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Ο νομοθέτης δηλαδή επιλέγει να δράσει προληπτικά και όχι κατασταλτικά, για να δημιουργήσει την απαραίτητη για όλους ασφάλεια δικαίου και να διαχωρίσει τους δυο λόγους.

Ο επικαλούμενος στην επιδοθείσα εξώδικη ισχυρισμός ότι το ίδιο το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών είναι αρμόδιο, δια του Εποπτικού του Συμβουλίου, να ελέγξει και να τιμωρήσει Πειθαρχικά τους παραβάτες, σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει την απαιτούμενη διακριτότητα μεταξύ των δυο ρόλων, ενώ δημιουργεί κι ενισχύει όρους άνισου ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας, πολύ δυσμενούς για τον Λογιστή – Φοροτεχνικό, κάτι που ο νομοθέτης ήθελε σαφώς να αποτρέψει.

Η κατοχή της άδειας Λογιστή – Φοροτεχνικού από τον Ορκωτό Λογιστή, θα μπορούσε να γίνει τότε και μόνο δεκτή, όταν ο τελευταίος είτε παραιτείτο είτε έθετε εαυτόν σε αναστολή της ιδιότητάς του αυτής, εφόσον βεβαίως υφίσταται η δυνατότητα αυτή.

Αντίθετα η εκ προοιμίου χορήγηση της άδειας αυτής σε κάθε Ορκωτό Λογιστή, με τα γνωστά σε κάθε χώρο εργασίας προβλήματα Πειθαρχικού Ελέγχου, θα αποτελούσε κίνητρο για παραβίαση της απαγόρευσης αυτής και ανοικτή πρόσκληση για τη διάπραξη παρανόμων ενεργειών.

Μας προξενεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη η απαίτηση του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, ετσιθελικά, να αποκλείσουν την δυνατότητα του Οικονομικού  Επιμελητηρίου  Ελλάδος , δηλαδή ενός νομικού προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία, να ελέγχει σε ποιους χορηγεί τις άδειες και η απαίτηση οι άδειες αυτές να δίνονται ακόμη κι αν το απαγορεύει ο νόμος, με τη δικαιολογία ότι οι ίδιοι που τις λαμβάνουν θα ελέγχουν, μέσω της Πειθαρχικής διαδικασίας (δηλαδή κρίνοντας τον εαυτό τους), αν έχουν παρανομήσει.

Επειδή η απαίτηση αυτή του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών είναι μη νόμιμη κι αντίκειται στους ορισμούς του Π.Δ. 226/1992 ως αυτό ισχύει σήμερα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δηλώνουμε ότι απαιτούμε την τήρηση της νομιμότητας από όλες τις πλευρές.

Σας καλούμε να απορρίψετε την μη νόμιμη και αβάσιμη αξίωση του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τη χορήγηση άδειας Λογιστή – Φοροτεχνικού στα μέλη του, χωρίς την προηγούμενη αναστολή ή παραίτηση από την ιδιότητά του αυτή (του Ορκωτού Λογιστή).

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε προς όλους ότι επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας για την διαφύλαξη της νομιμότητας και την προστασία των συμφερόντων των μελών μας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στο ΝΠΔΔ που απευθύνεται και στη διεύθυνσή του που αναγράφεται στην αρχή του κειμένου, αντιγράφοντας το κείμενο αυτό στις εκθέσεις του επίδοσης, για να λάβει γνώση και τις νόμιμες συνέπειες από τη γνώση αυτή. Επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ 1,15 €.


Αθήνα 22 Απριλίου 2013
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description NIKOS PATELIS | Απριλίου 23, 2013 10:09 π.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ε.ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.ΠΑΤΕΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
image description ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Απριλίου 23, 2013 1:35 μ.μ. | Reply
ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.

ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
image description ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ | Απριλίου 23, 2013 4:13 μ.μ. | Reply
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
Έχω την αίσθηση ότι το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, έριξε μία φωτοβολίδα προκειμένου να δει τι καπνός θα σηκωθεί. Τι έγινε παλικάρια??? Τέλειωσαν τα καλά και συμφέροντα των ελέγχων και τώρα ψάχνουμε αλλού να φάμε πίτα?? Προσέξτε όμως γιατί τα λάχανα πέφτουν βαριά στο στομάχι, ειδικά αν την πίτα την έχει ανοίξει η νοικοκυρά με πολλά φύλα.

Γιώργος Παπαδημητρίου
Πρόεδρος Δ.Σ. Λογιστών Ν. Καρδίτσας
image description 1953 | Απριλίου 23, 2013 4:02 μ.μ. | Reply
Επρεπε να αποσταλει και στο Σωμα Ορκωτων Ελεγκτων Λογιστων.Ποτε δεν ειναι αργα.
image description antonioskoyrtikahs | Απριλίου 23, 2013 11:06 μ.μ. | Reply
Υπάρχει επαγγελματίας ή απλά νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει οτι ο ελεγκτής που είναι και λογιστής θα κάνει έλεγχο στον εαυτό του?? ή μήπως δεν είναι γνωστό οτι ανταλλάσσουν υπογραφές οι ελεγκτές απο τα ίδια γραφεία ελεγκτών για ευνόητους λόγους!!!!
image description ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ | Απριλίου 24, 2013 9:48 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ" Ν.Δ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο