Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φειδωλός προϋπολογισμός και αυξήσεις 3,5% το 2007

Μήνυμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αναμένεται να στείλει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ)

Μήνυμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αναμένεται να στείλει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ) στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους από 23 έως 28 Αυγούστου εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Ο νέος προϋπολογισμός θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για μισθούς (3,5%) και συντάξεις (4,5%).

Ιδιαίτερο βάρος στην οικονομική πολιτική του 2007 θα δοθεί στη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 0,4% του ΑΕΠ, ενώ θα επέλθει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 0,5% του ΑΕΠ. Οι άξονες της οικονομικής πολιτικής θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Για το 2007 έχουν εξαγγελθεί ήδη μέτρα, όπως μείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν και «επώδυνα» μέτρα όπως η δεύτερη δόση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων (κατά 6,2% το 2007) και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο