Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Χαιρετισμός του Υφ. Ο. Γιώργου Μαυραγάνη στην ημερίδα της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής

Αθήνα 21-4-2013

Κυρίες και Κύριοι

Υπηρεσιακοί λόγοι μου στερούν τη δυνατότητα να παρευρεθώ στην «επίκαιρη Φορολογική Ημερίδα», που διοργανώνει η Ένωσή σας.

Χαιρετίζω την προσπάθεια της Ένωσής σας, η οποία στην εικοσαετή πορεία της μέχρι σήμερα, έχοντας ως μέλημα την επίλυση των κλαδικών προβλημάτων, έχει συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια της συνεχούς «δια βίου επιμόρφωσης», με την διοργάνωση εξειδικευμένων ενημερωτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια της αναβάθμισης του επαγγελματικού σας κλάδου.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σημειώσω ότι σε πρόσφατη ομιλία μου στο 9ο Ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο - Athens Tax Forum, μου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσω τις απόψεις της Κυβέρνησης για τη στοχευμένη μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα που περιλαμβάνει και τη φορολογική διοίκηση. Κύριο μέλημά μας είναι η μεταρρυθμιστική αυτή προσπάθεια να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, ώστε το φορολογικό μας σύστημα να έχει εκσυγχρονισθεί και να ανταποκριθεί τόσο στις παρούσες όσο και στις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες. Το Υπουργείο Οικονομικών, δίνει μεγάλη σημασία στο θεσμό του Πιστοποιημένου Φοροτεχνικού - Λογιστή.

Προς την κατεύθυνση άλλωστε αυτή, έχουμε ήδη θετικά δείγματα και αποτελέσματα. Αναφέρομαι στην εφαρμογή των διατάξεων για την υποχρέωση αναμόρφωσης των αποτελεσμάτων που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση.

Γνωρίζει ο κλάδος σας τις δράσεις, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση και εκτελούνται ώστε να δώσουν τη δυνατότητα να υπάρξουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών όπου απαιτείται, και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης όπου αυτό χρειάζεται με σκοπό να συνεισφέρουν στα βάρη περισσότεροι αλλά και να κατανέμεται το βάρος δικαιότερα ώστε να καταστεί εφικτή η μείωσή του. Στοχεύουμε σε εκτεταμένες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία στην κατεύθυνση της απλοποίησής της και του εκσυγχρονισμού της με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, με αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης για καλύτερα αποτελέσματα στον ελεγκτικό τομέα.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην αναπτυξιακή ώθηση της χώρας γιατί είναι αυτή που θα μας οδηγήσει και σε αύξηση των δημοσίων εσόδων αλλά και θα μας δώσει το αναγκαίο περιθώριο για μείωση των φόρων.

Όλοι αυτοί οι στόχοι όμως, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αν δεν εκσυγχρονισθεί η δημόσια διοίκηση, η οποία είναι αναγκαία για τη διευκόλυνση της όποιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Το ζητούμενο είναι λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και παραγωγικότητα στη Δημόσια Διοίκηση και προς αυτό στοχεύει η διοικητική μεταρρύθμιση.Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, το σπουδαίο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η φορολογική διοίκηση στην αναπτυξιακή προσπάθεια, έχουμε δρομολογήσει την υλοποίηση μιας σειράς από πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης της φορολογικής διοίκησης.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου σας διαβεβαιώ ότι ο ρόλος του πιστοποιημένου Φοροτεχνικού-Λογιστή είναι πολύ σημαντικός σε ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 22, 2013 1:21 μ.μ. | Reply
Θα κλάψω....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο