Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θετική η στάση του ΒΕΑ απέναντι στις αλλαγές του ασφαλιστικού

Tο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας επισημαίνει ότι οι διατάξεις του μίνι ασφαλιστικού, που αναμένεται να προωθηθούν τον επόμενο μήνα, θα διευκολύνουν τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία

Tο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας επισημαίνει ότι οι διατάξεις του μίνι ασφαλιστικού, που αναμένεται να προωθηθούν τον επόμενο μήνα, θα διευκολύνουν τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία, ως προς τη διευθέτηση θεμάτων όπως: ρύθμιση οφειλών, δυνατότητα εξαγοράς συντάξιμου χρόνου και ένταξη μιας νέας κατηγορίας ασφαλισμένων στη δύναμη του ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα:

 • Oσον αφορά τη ρύθμιση χρεών, επισημαίνεται ότι έστω και με προσωρινό χαρακτήρα, οι συγκεκριμένες διατάξεις, εφόσον εφαρμοστούν, θα διευκολύνουν σημαντικά και τις δύο πλευρές, οφειλέτες και Ταμεία, τα τελευταία για την είσπραξη ενός μεγάλου και σίγουρου μέρους των απαιτήσεών τους.

  Πρέπει όμως να τονισθεί ότι πάγια θέση του Επιμελητηρίου, ως προς το θέμα των ρυθμίσεων, είναι η αναθεώρηση των μόνιμων διατάξεων του βασικού νόμου 2676/99, με την έννοια ότι, εφόσον αυτές γίνουν φιλικότερες προς τους υπόχρεους, είναι λογικό ότι δεν θα συσσωρεύονται και μακροχρόνιες απαιτήσεις από τα Ταμεία.

 • Oσον αφορά την προοπτική εξαγοράς του χρόνου των 150 ενσήμων, τονίζεται ότι από αυτή δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν οι αυτοαπασχολούμενοι για λόγους χρηστής και ίσης αντιμετώπισης ασφαλισμένων που βρίσκονται στο κατώφλι της συνταξιοδότησής τους.

 • Τέλος, πολύ σημαντική αλλά και αυτονόητη κρίνεται η ένταξη ασφαλισμένων μη μισθωτών που υπάγονταν με ειδικές ρυθμίσεις στο ΙΚΑ, στη δύναμη του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, καθώς επίσης και η μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ, σε πόλεις άνω των 1.000 κατοίκων.
 • ΠΗΓΗ ΕΧΠΡΕΣ


  

  Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
  Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

  Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
  Email:
  Θέμα:
  Μήνυμα:
   
  Δημιουργία νέας κατηγορίας

  Your Categories

   Up
   Close
   Close
   Κλείσιμο