Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έλεγχοι της υπηρεσίας οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην νέα Μανωλάδα Ηλείας

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Πραγματοποιήθηκαν ελεγχοι σε (8) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε (2) αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε (7) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων με φορτηγά οχήματα .
 
Βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας και (1) φορολογική παράβαση, ενώ συνελήφθη ο υπεύθυνος εταιρείας συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών
 
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις



Συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε, χθες και σήμερα (19 και 20 Απριλίου), η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων, από φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Ειδικότερα, το τελευταίο διήμερο, από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα επτά (17) έλεγχοι και συγκεκριμένα σε οκτώ (8) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας, σε δυο (2) αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε επτά (7) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων.
 


Πιο αναλυτικά χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν:

 Ø ελέγχους σε δυο (2) αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπου βεβαιώθηκε μια παράβαση σχετικά με μη καταχώρηση (7) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ. Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και με κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
 Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τέσσερις (4) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου βεβαίωσαν μια παράβαση σχετικά με μη καταχώρηση (6) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού. Η σχετική έκθεση θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη βεβαίωση και επιβολή του χρηματικού προστίμου και
 Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τρεις (3) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων από φορτηγά αυτοκίνητα, όπου δεν διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
 
Σήμερα πραγματοποίησαν:
 
Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τέσσερις (4) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου βεβαιώθηκε μια (1) φορολογική παράβαση και μια (1) παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, που αφορούσε στη μη καταχώρηση στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού τεσσάρων (4) αλλοδαπών. Η σχετική έκθεση θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη βεβαίωση και επιβολή του χρηματικού προστίμου. Επιπλέον συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ο προσωρινά υπεύθυνος της εταιρίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, και
 Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τέσσερις (4) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων από φορτηγά αυτοκίνητα, όπου δεν διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης