Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έλεγχοι της υπηρεσίας οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην νέα Μανωλάδα Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Πραγματοποιήθηκαν ελεγχοι σε (8) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε (2) αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε (7) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων με φορτηγά οχήματα .
 
Βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας και (1) φορολογική παράβαση, ενώ συνελήφθη ο υπεύθυνος εταιρείας συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών
 
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσειςΣυστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε, χθες και σήμερα (19 και 20 Απριλίου), η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων, από φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Ειδικότερα, το τελευταίο διήμερο, από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα επτά (17) έλεγχοι και συγκεκριμένα σε οκτώ (8) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας, σε δυο (2) αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε επτά (7) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων.
 


Πιο αναλυτικά χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν:

 Ø ελέγχους σε δυο (2) αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπου βεβαιώθηκε μια παράβαση σχετικά με μη καταχώρηση (7) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ. Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και με κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
 Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τέσσερις (4) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου βεβαίωσαν μια παράβαση σχετικά με μη καταχώρηση (6) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού. Η σχετική έκθεση θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη βεβαίωση και επιβολή του χρηματικού προστίμου και
 Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τρεις (3) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων από φορτηγά αυτοκίνητα, όπου δεν διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
 
Σήμερα πραγματοποίησαν:
 
Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τέσσερις (4) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου βεβαιώθηκε μια (1) φορολογική παράβαση και μια (1) παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, που αφορούσε στη μη καταχώρηση στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού τεσσάρων (4) αλλοδαπών. Η σχετική έκθεση θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη βεβαίωση και επιβολή του χρηματικού προστίμου. Επιπλέον συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ο προσωρινά υπεύθυνος της εταιρίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, και
 Ø αυτοτελείς ελέγχους σε τέσσερις (4) περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων από φορτηγά αυτοκίνητα, όπου δεν διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description fougaros | Απριλίου 21, 2013 4:04 μ.μ. | Reply
ΑΧ ΒΡΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ...
image description ANDREAS | Απριλίου 22, 2013 9:07 π.μ. | Reply
Προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Να η ευκαιρία !!! Ξήλωμα και άμεση αποπομπή από το Δημόσιο ( ΙΚΑ -ΕΦΟΡΙΑ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κλπ) όλων των υπευθύνων για μην άσκησή των καθηκόντών τους στην περιοχή.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο