Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κ. Χατζηδάκης: Η Βουλή θα αποφασίσει για το θέμα των Κυριακών

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η Βουλή είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Υπάρχει διακριτική ευχέρεια της Βουλής, αν θέλει να δεχτεί κάτι το οποίο ισχύει σε άλλες χώρες που είναι επίσης τουριστικές και ανταγωνίζονται την Ελλάδα ή να το απορρίψει και να παραμείνουμε σε αυτό που έχουμε σήμερα. Η Βουλή είναι κυρίαρχη και ο καθένας φυσικά αναλαμβάνει τις ευθύνες του», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφορά το άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές, ενώ για τις υπόλοιπες Κυριακές προβλέπει το άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων προαιρετικά.

Ο λόγος, όπως είπε ο υπουργός, είναι μεταξύ των άλλων και η αλλαγή της εικόνας στο κέντρο των πόλεων. «Να κάνουμε κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό και όχι απλά και μόνο να διαπιστώνουμε το πρόβλημα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η ιδέα του να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα στο κέντρο ανοιχτά τις Κυριακές είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Η εμπειρία των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο παραπέμπει σε μια ωραία εικόνα, όταν παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Φέρνει μια ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Και αν είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Αθήνα αυτή την εποχή είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό το κέντρο», παρατήρησε.


Πηγή AΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο