Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΕΛ.ΑΣ-ΔΤ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

 Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας

 Συνελήφθη σήμερα (19.04.2013) το πρωί, στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου για φορολογικές παραβάσεις.
Στο συγκεκριμένο ενεχυροδανειστήριο είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος κατά το παρελθόν, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως:
· μη ορθή τήρηση του Ενιαίου Βιβλίου αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και απασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών και
· αγορά τιμαλφών τα οποία είχαν αφαιρεθεί παρανόμως από κοσμηματοπωλείο, χωρίς ο 39χρονος ενεχυροδανειστής να ενημερώσει αμέσως την κατά τόπο αρμόδια αστυνομική αρχή.

Από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εξέδωσε:

· δύο (2) παραστατικά αγοράς συνολικής αξίας -5.764- ευρώ και
· τουλάχιστον ένα (1) Δελτίο Αποστολής για ποσότητες καθαρού χρυσού και αργύρου συνολικής καθαρής αξίας -550,21- ευρώ.
Ο 39χρονος επιχειρηματίας οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.
Ειδικότερα, οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:
· Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012
 · Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών [email protected] και [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description νορα 1956 | Απριλίου 20, 2013 5:53 π.μ. | Reply
Γιατι τοσες τυμπανοκρουσιες γι αυτη την συλληψη ? Και μαλιστα με κεφαλαια γραμματα? Ποιο το συνολικο προιον της φοροκλοπης ? Που ειναι τα μεγαλα ψαρια ? Σταχτη στα ματια μας ? Κοιταξτε γυρω σας ποσα αγοραζω χρυσο υπαρχουν που διωχνουν το χρυσο των Ελληνων εκτος συνορων ως συγχρονοι Σταρενιοι
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο