Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ασφυκτική πίεση των ΔΟΥ για τα ληξιπρόθεσμα 5 δισ.

Tη συστηματική όχληση των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου, από το στάδιο της απλής ειδοποίησης μέχρι την είσπραξη και τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, ζητεί από τις εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας.

Tη συστηματική όχληση των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου, από το στάδιο της απλής ειδοποίησης μέχρι την είσπραξη και τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, ζητεί από τις εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας.

Προκειμένου μάλιστα να εισπραχθούν τα υπολογιζόμενα στα 5 δισ. ευρώ εισπράξιμα ποσά από τα συνολικά 18 δισ. ευρώ που χρωστούν οι οφειλέτες, έδωσε εντολή να ενημερώνουν σε μηνιαία βάση οι εφορίες τις κεντρικές υπηρεσίες για την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε στους επικεφαλής των ΔΟΥ ο κ. Μπέζας, τους γνωστοποιεί ότι θα αξιολογούνται εφεξής όλα τα γραφεία είσπραξης που έχουν συστήσει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς από 1ης Σεπτεμβρίου υποχρεούνται να ενημερώνουν γραπτώς ποια ποσά έχουν εισπράξει ανά μήνα. Παράλληλα, τους προτρέπει να αντικαταστήσουν άμεσα όσους υπαλλήλους αποδείχθηκαν ανεπαρκείς στα παραπάνω γραφεία. Oπως επίσης ότι θα αναζητηθούν ευθύνες εάν δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχει δώσει για τη λειτουργία των γραφείων αυτών.

ΠΗΓΗ

ΕΞΠΡΕΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο