Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε ποιούς θα διαγράψει τα χρέη η εφορία

Διατάξεις με τις οποίες θα επέρχεται ο διαχωρισμός μεταξύ εισπράξιμων και μη εισπράξιμων χρεών θα περιλαμβάνει το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο. Ο στόχος είναι η ουσιαστική διαγραφή οφειλών οι οποίες αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εισπραχθούν αλλά και η ελάφρυνση των φορολογικών υπηρεσιών από φόρο εργασίας ο οποίος δεν καταλήγει σε εισπρακτικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ εξετάζει:

- τη διαγραφή οφειλών προς την εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. άποροι).

- το χαρακτηριστικό ως μη εισπράξιμων των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπισθεί κάποιο ρευστοποιήσιμο ή αξιοποιήσιμο στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή το χρέος θα χαρακτηρίζεται μη εισπράξιμο, θα παραμένει σε «ύπνωση» για είκοσι έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπισθεί κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, τότε θα διαγράφεται οριστικά.

Να σημειωθεί ότι εφόσον εφαρμοστεί ο παραπάνω σχεδιασμός τότε ένα πολύ μεγάλο μέρος των σημερινών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα θεωρηθεί μη εισπράξιμο και θα περάσει στα αρχεία της εφορίας. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΟΙΚ από τα 56 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς την εφορία, θεωρούνται εισπράξιμα μόλις τα 15 έως 17 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους συσσωρεύτηκαν στις εφορίες και τα τελωνεία νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,3 δις ευρώ καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν δόσεις του φόρου εισοδήματος από το περυσινό εκκαθαριστικό καθώς και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010. Για να αντλήσει έσοδα από τον ωκεανό των ληξιπρόθεσμων χρεών, το ΥΠΟΙΚ έχει συμφωνήσει με την τρόικα σε μια νέα έκτακτη ρύθμιση έως και 48 δόσεων για χρέος που έχει συσσωρευτεί έως το τέλος του 2012 και σε μια μόνιμη ρύθμιση έως και 12 δόσεων για χρέος που συσσωρεύεται από το 2013 και μετά.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description panicd7 | Απριλίου 19, 2013 11:23 π.μ. | Reply
Α) Η πληρωμή των φόρων είναι υποχρέωση εκάστου πολίτη προς το ευνομούμενο κράτος του οποίου τους νόμους αυτός ορίζει και ψηφίζει . Ομοίως υποχρέωση του πολίτη είναι, τους φόρους του κράτους, το οποίο δεν ορίζει και του οποίου οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί να μην τους πληρώνει .
Β) Προφανώς οι παράνομοι φόροι ως 200 ευρώ έχουν υψηλότερο κόστος αναζήτησης κ είσπραξης έτσι θα τα βάλουν στο συρτάρι . Βέβαια το δικαίωμα του κράτους παραγράφεται μετά απο 10 έτη, αλλά ποιός δίνει σημασία τώρα
image description Your Name | Απριλίου 19, 2013 1:44 μ.μ. | Reply
Πρεπει να διαγραφουν !! τα χρεη ολων των λαμογιων που εχουν καταθεσεις σε Λουξεμβουργο ... Ελβετια και σε φορολογικους φιλικους παραδεισους του ληστρικου κεφαλαιου.......Οσοι δε στο Ελλαδισταν !!! συνεπεις επαγγελματιες,μισθωτοι και λοιποι φτωχοι συγγενεις λογω πραγματικων αδυναμιων πληρωμης, οφειλουν ανω των 5000,01..ευρω (λογικο ειναι το 300,01...) πρεπει να ετοιμαζονται για τις νεες θωρακισμενες..... οικονομικες φυλακες που ετοιμαζονται σε παλια στρατοπεδα. Το κρατος δικαιου... που απολαμβανουμε και η αδιαφθορη..... οικονομικη και πολιτικη εξουσια απλως ετσι θελει.... Οι καναπεδατοι .... μπορουν να απολαμβανουν το θεαμα
της προσαγωγης.... στις φυλακες προσεχως των οικονομικων εγκληματιων..... απο τα τηλεοπτικα καναλια της διαπλοκης....και του big brother.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο