Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ληξιπρόθεσμες οφειλές - Αυστηρές προϋποθέσεις για ένταξη στη ρύθμιση

Αυστηρές προϋποθέσεις για την ένταξη των οφειλετών του Δημοσίου στη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα προβλέπει η νομοθετική διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε οφειλέτης για να ενταχθεί και στη συνέχεια να παραμείνει στην ευνοϊκή ρύθμιση θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

 1. Να μην χρωστά κανένα νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, το οποίο προήλθε από φόρο βεβαιωμένο από την 1η Ιανουαρίου 2012 και μετά. Σε περίπτωση που χρωστά οφειλή η οποία κατέστη ληξιπρόθεσμη εντός του 2013 θα πρέπει πρώτα να την εξοφλήσει ολοσχερώς για να αποκτήσει το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση για τις οφειλές του, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Συνεπώς, θα χρειαστεί να υπαχθεί πρώτα στην «πάγια» ρύθμιση για τα χρέη που καθίστανται ληξιπρόθεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2013.
 
2. Όσο θα είναι ενταγμένος στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη προ του 2013 να μην αφήσει ανεξόφλητο κανένα νέο χρέος που θα προκύψει εντός του 2013 ή των επομένων ετών. Κάθε οφειλέτης, από τη στιγμή που θα ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη προ του 2013, δεν επιτρέπεται να αφήσει άλλο χρέος να καταστεί ληξιπρόθεσμο. Πρέπει να εξοφλεί εμπρόθεσμα όλες του τις οφειλές προς το Δημόσιο. Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα μια οποιαδήποτε νέα τρέχουσα οφειλή του (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ περιοδικής δήλωσης κ.λπ.) θα τίθεται αυτόματα εκτός ρύθμισης για τα παλαιά χρέη του (για τα προ του 2013).

 Επίσης δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών προηγούμενων ετών και εκείνοι που έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό με την εφορία για τις οφειλές του 2013 με τη πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και δεν πληρώσουν έστω και μία δόση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description All Bandy | Απριλίου 19, 2013 10:47 π.μ. | Reply
Να έχει γεννηθεί 29 Φεβρουαρίου με πανσέληνο, να έχει ωροσκόπο στον καρκίνο, το επίθετό του να αρχίζει από ‘’Ω’’, και να έχει ζυγό αριθμό στις πινακίδες κυκλοφορίας.
Έλεος!!!!!!! Σοβαρευτείτε ρεεεεεεε!!!!!
image description MARIO | Απριλίου 19, 2013 10:46 π.μ. | Reply
Καλά τόσο εκτός πραγματικότητας είναι???
image description SophiaL | Απριλίου 19, 2013 10:45 π.μ. | Reply
εε όχι και εκτός πραγματικότητας... ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.. προσχεδιασμένο έγκλημα είναι, πολύ απλά δεν θέλουν να βοηθήσουν!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο