Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. για την μη καταβολή εξόδων κίνησης που γίνονται στα πλαίσια ελέγχων της αδήλωτης εργασίας

Η σχετική ανακοίνωση ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Εξωτερικοί έλεγχοι Υπαλλήλων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Έχει διαπιστωθεί κατ΄ επανάληψη ότι Διευθυντές Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αγνοώντας τις σχετικές διατάξεις οι οποίες εφαρμόστηκαν με το άρθρο 30 του Νόμου 4024/2011 και καταργούν τα έξοδα κίνησης, επιμένουν να ζητούν επιτόπιους ελέγχους από Υπαλλήλους, παραγνωρίζοντας ότι η εντολή τους δεν είναι νόμιμη όταν τους ζητούν να χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.
 
Η παραπάνω απαίτηση δεν συνάδει με τις καταργημένες διατάξεις και κανένας υπάλληλος δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του αυτοκίνητο προκειμένου να εκτελέσει την εξωτερική του υπηρεσία.
 
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η άρνηση της χορήγησης των εξόδων κίνησης σε υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από μέρος της πολιτικής ηγεσίας, των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση του ελέγχου της αδήλωτης εργασίας, αντίθετα, η ανυπαρξία ουσιαστικά ελέγχων από τις υπηρεσίες μας εδώ και δύο χρόνια περίπου, αυξάνουν την εισφοροδιαφυγή σε μεγέθη που δημιουργούν σημερινά αλλά και μελλοντικά προβλήματα ρευστότητας στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας.
 
Την ευθύνη των πολιτικών  που δεν κατανοούν ένα δίκαιο αίτημα και δεν το λύνουν, είναι αδιανόητο να επιχειρούν να το λύσουν οι Διευθυντές των Υποκαταστημάτων, υπερβαίνοντας την υπηρεσιακή τους αρμοδιότητα και δίνοντας εντολές για πραγματοποίηση ελέγχων που δεν εξυπηρετούνται από μέσα μαζικής μεταφοράς και χωρίς τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκίνητου, με τα οποία υποχρεούνται οι υπάλληλοι να εκτελέσουν σχετικές διαταγές εφόσον διασφαλισθεί η αποζημίωση τους.
 
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ επιζητά και διεκδικεί συνεχώς την λύση αυτής της εκκρεμότητας, για την οποία και στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας είχε κατατεθεί σχετική τροπολογία και επιδιώκει με κάθε τρόπο να αντιμετωπισθεί το μεγάλο αυξημένο σήμερα πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής, αλλά συγχρόνως, προστατεύει τα μέλη της από συμπεριφορές που αντιβαίνουν στον υπαλληλικό κώδικα και δεν λαμβάνουν υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των εργαζομένων σήμερα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description IDO | Απριλίου 19, 2013 2:08 μ.μ. | Reply
Ναι ενώ μέχρι πριν δυο χρόνια δεν υπήρχε εισφοροδιαφυγή.

Η εισφοροδιαφυγή αυξήθηκε γιατί δεν υπάρχει σάλιο παληκάρια μου.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο