Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτοπεραίωση για περισσότερες μικρομεσαίες

Νέα αυξημένα όρια, ώστε να ενταχθούν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αυτοπεραίωση, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2007 με στόχο την άντληση επιπλέον εσόδων και την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος....

Νέα αυξημένα όρια, ώστε να ενταχθούν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αυτοπεραίωση, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2007 με στόχο την άντληση επιπλέον εσόδων και την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος

Τα «σκαμπανεβάσματα« στα δημόσια έσοδα προβλημάτισαν ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καθίζησης των δημοσίων εσόδων το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία του αυτοελέγχου πρόκειται να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, ακόμα και με πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ θα αλλάξει και το υπάρχον σύστημα αυτοελέγχου.

Συγκεκριμένα, μελετάται να υπαχθούν εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 500.000 ευρώ, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ και ελεύθεροι επαγγελματίες με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ.

Σήμερα, η αυτορρύθμιση αφορά περίπου 500.000 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ με την αύξηση των ορίων υπολογίζεται ότι στη ρύθμιση θα ενταχθούν επιπλέον 150.000 επιχειρήσεις. Με την κίνηση αυτή το Δημόσιο θα ενισχύσει σημαντικά τις εισπράξεις του, δεδομένου ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες προτιμούν να αυτοπεραιώνουν κάθε χρόνο τη φορολογική χρήση του προηγούμενου έτους παρά να έρθουν αντιμέτωποι με τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, η αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών έχει προτείνει στην πολιτική ηγεσία την αλλαγή του συστήματος του ετήσιου αυτοελέγχου με στόχο να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να ενισχύσει τις δημόσιες εισπράξεις, κυρίως από τον ΦΠΑ.

Το σχέδιο που έχει υποβληθεί προβλέπει την εφαρμογή νέου τύπου αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό των ελάχιστων καθαρών εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που θα κάνουν χρήση της διαδικασίας της αυτορρύθμισης για να κλείνουν χωρίς έλεγχο την τελευταία ανέλεγκτη χρήση.


Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο