Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών - Καταγγελία για την πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923,  ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434  -  ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr,   Email: [email protected]

Αθήνα, 17 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την προκλητική στάση της απέναντι στους εκπροσώπους και συναδέλφους μας που έκαναν παρέμβαση στη χθεσινή της συνεδρίαση. Σύσσωμα τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης (εκτός του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων) επιδόθηκαν σε απειλές και προβοκατόρικες δηλώσεις. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της ΠΑΣΚ-Ο «δεν εξυπηρετούμε τα δικά σας συμφέροντα», υπονοώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων!

Η παρέμβασή μας πραγματοποιήθηκε ύστερα από σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, αλλά και με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης για τα ζητήματα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Καταγγείλαμε την Κεντρική Διοίκηση, που στηρίζει με κάθε τρόπο την πολιτική που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων για φθηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. Ας μην ξεχνάμε ότι ΣΣΕ δεν είναι μόνο ο μισθός, αλλά συνολικά οι όροι εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων κάθε κλάδου. Όσο δεν υπογράφεται και στον δικό μας κλάδο ΣΣΕ τόσο θα ενισχύεται ο ρόλος φορέων τύπου ΟΕΕ που θα δρομολογούν για την πλειοψηφία των εργαζόμενων μισθωτών & αυτοαπασχολούμενων την κατάργηση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επιχειρούν να θεσμοθετήσουν για την άσκηση του επαγγέλματος τις αλλεπάλληλες αξιολογήσεις οι οποίες θα φορτώνουν με πρόσθετα οικονομικά βάρη τους λογιστές, θα προσθέτουν εμπόδια στην επαγγελματική εξέλιξη προκειμένου να ευνοούν τις μεγάλες ελεγκτικές και λογιστικές εταιρείες.   

Η πλειοψηφία των δυνάμεων του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ, υποστηριζόμενη από τη ΝΔ, ΠΟΦΕΕ, ΠΑΣΚΟ – υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ, ΑΚΙΟΕ – δήθεν ανεξάρτητοι, ΣΕΠΟ – υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ & τη ΔΗΜΑΡ) έχουν σοβαρές ευθύνες, γιατί συνεχίζουν να καλλιεργούν κοντόφθαλμες λογικές για δήθεν κατοχύρωση του λογιστικού επαγγέλματος, αυταπάτες περί διαφάνειας και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών α)μέσω των εξετάσεων παλαιότερα, β)μέσω της “αξιολόγησης” και της πιστοποίησης αργότερα γ)ζητώντας μερίδιο στην έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού υποκριτικά και για τους λογιστές – φοροτέχνες με την προϋπόθεση αυτοί να είναι πιστοποιημένοι από το ΟΕΕ. Με τον τρόπο αυτό δίνουν άλλοθι στην ιδιωτικοποίηση του φορολογικού ελέγχου ενώ τηρούν σιγή ιχθύος για τα ζητήματα της απελευθέρωσης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων παροχής λογιστικών υπηρεσιών.

Εκφράσαμε λοιπόν για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στην πιστοποίηση και απαιτήσαμε να μην εφαρμοστούν εξετάσεις και αξιολόγηση. Το ερώτημα που αντικειμενικά τίθεται είναι: αξιολόγηση από ποιον και για ποιον; Αντίθετα διεκδικούμε η εξέλιξη των συναδέλφων να είναι με βάση τους όρους της ΣΣΕ.

Απαιτήσαμε για άλλη μια φορά να αποδεσμευτεί τώρα η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, αλλά και το Μητρώο της ΓΓΠΣ από την υποχρέωση για οικονομική τακτοποίηση στο ΟΕΕ. Να μην ισχύσει το χαράτσι που συνοδεύει την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που το εργατικό λαϊκό εισόδημα ουσιαστικά έχει φτάσει στον πάτο να ζητιέται από το ΟΕΕ να έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές μέχρι και το 2012 για να μπορεί να έχει ο λογιστής το δικαίωμα να υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση! Είναι απαράδεκτο να μπλοκάρεται ο λογιστής στο μητρώο της ΓΓΠΣ που τροφοδοτείται από το ΟΕΕ εάν κάποιος δεν έχει πληρώσει τα χαράτσια της ανανέωσης.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Δίνουμε συνέχεια στις 24 Απριλίου στις 19.00 με συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΛ (Κάνιγγος 27) και πορεία στο ΣΕΒ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 10 | Απριλίου 19, 2013 9:31 π.μ. | Reply
ειναι απαραδεκτοι .,οχι μονο τακτοποιημενες τισ συνδρομες αλλα και 15,00 ευρω για την υπευθυνη δηλωση !!απο οπου μπορουν να τα αρπαξουν δηλαδη.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο