Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

UPDATED - Ο.Α.Ε.Ε. - Τελευταία ευκαιρία για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 18 Απριλίου 2013


Μία τελευταία ευκαιρία σε συνεπείς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι οποίοι εί­χαν χάσει το δικαίωμα για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δίνεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοι­νωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, τροποποιείται και συμπληρώνεται η προηγούμενη υπουρ­γική απόφαση Φ.80000/10255/334/6.6.2012 (ΦΕΚ 1849/τ.Β’/13.06.2012) η οποία έδινε την δυνατότητα επιλογής κατώ­τερης ασφαλιστικής κατηγορίας με την βούληση του ασφαλισμέ­νου.

Παρέχεται, δηλαδή, σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που κατετάγησαν σε κα­τώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 13.06.2012 και μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας αλλά απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο το δι­καίωμά τους, μία τε­λευταία ευκαιρία να επανέλθουν στην ασφαλιστική κατηγορία της προη­γούμενης επιλογής τους εφόσον συντρέχουν και όλοι οι σχετικοί όροι και οι προϋ­ποθέσεις.


Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΥΠ.Εργασίας


Ο ΟΑΕΕ σας ενημερώνει ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοι­νωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, τροποποιείται και συμπληρώνεται η προηγούμενη υπουρ­γική απόφαση Φ80000/10255/334/06.06.2012 (ΦΕΚ 1849/τ.Β’/13.06.2012) η οποία έδινε την δυνατότητα επιλογής κατώ­τερης ασφαλιστικής κατηγορίας με την βούληση του ασφαλισμέ­νου, δίνοντας δυνατότητα επανόδου για μια και μόνο φορά, για όσους απώλεσαν το δικαίωμα αυτό στο παρελθόν ή απωλέσουν στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η Υπουργική Απόφαση ορίζει:

1. Η παράγραφος  3 της υπ’ αριθμ. Φ.80000/10255/334/6.6.2012 Υπουργικής Απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:

 «3. Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου και ισχύει έως την 31.12.2014. Η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Σε περίπτωση απώλειας για οποιοδήποτε λόγο του δικαιώματος επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, ο ασφαλισμένος δικαιούται να επανέλθει με νεότερη αίτησή του για μία και μόνο φορά, κατατασσόμενος στην επιλεγείσα κατηγορία και καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο της νέας αίτησης, συντρεχουσών βέβαια και όλων των όρων και προϋποθέσεων που προβλέπονται από την παρούσα Υπουργική Απόφαση».


2.  Ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που κατετάγησαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 13.06.2012 και μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο το δικαίωμά τους, δύνανται να επανέλθουν για μία και μόνο φορά με νέα αίτησή τους, εφόσον συντρέχουν και όλοι οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται από την υπ’ αριθμ. Φ.80000/10255/334/6.6.2012 Υπουργική Απόφαση. Και στην περίπτωση αυτή η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο μετά την ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης.


 Η σχετική απόφαση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 1959 | Απριλίου 18, 2013 4:41 μ.μ. | Reply
η αποψη μου επι του θεματος,ειναι η εξης απλη ,που εσεις κανετε οτι δεν καταλαβαινετε.
ολα αυτα που αποφασιζεται εσεις ,χωρις εμας,μονο εσεις θα τα βλεπετε να υλοποιουνται !!!
γιατι ?
απλα δεν υπαρχουν χρηματα ! οταν εσεις με το ετσι θελω,μειωνεται ολες τις παροχες,θα πρεπει να δωσετε κατι.
δηλαδη.μου μειωνεις την συνταξη που σε πληρωνα 25 χρονια στο μισο ?μιση και η εισφορα μου !!
συμψηφισε μου το κλεψιμο που μου εκανες 25 χρονια,με αυτα που σου χρωσταω και δεν μπορω να πληρωσω !! πως ?υπαρχουν τροποι !! διαφορετικα δεν θα παρεις τιποτα !! εγω θα κλεισω μαζι με πολλους αλλους,το ταμειο και αυτο,γιατι δεν θα εισπρατει κλπ!!
βαλτε μυαλο ολοι εσεις οι ασχετοι,γιατι στο τελος,θα κλεισουμε ολοι!!
τι σημαινει,μειωνω την κλιμακα δηλαδη! γλυτωνω 50 ευρω! που τα κεφαλαιοποιω στο μελλον?αφου η εισφορα σου ειναι σχεδον 450 ευρω το μηνα και δεν θα παρω τιποτα σαν συνταξη !!!
δεν πατε καλα !!!! θα γινω αγροτης με 450 ευρω το χρονο και τελος !! την ιδια συνταξη θα δινετε σε λιγα χρονια απο τωρα!!! αντε γεια σας αφου ετσι το θελετε εσεις,που αποφασιζεται μονοι σας για μενα!!!
image description prince | Απριλίου 18, 2013 5:22 μ.μ. | Reply
εχει παναθα σημερα
image description 1959 | Απριλίου 19, 2013 11:49 μ.μ. | Reply
εσυ φιλε μου,μαλλον υπαγεσε σε προαιρετικη περιοχη και φυσικα μονο την παναθα εχεις στο μυαλο σου!!!!!
image description VANIA | Απριλίου 19, 2013 8:52 π.μ. | Reply
Eνα ταμείο που καθορίζει φιξ τιμές και τις ακριβότερες στην Ελληνική αγορά. Που αυθαίρετα προσαυξάνει υπέρογκα και πνίγει τους επαγγελματίες. Οσοι είναι έξω στην αγορά ξέρουν πολύ καλά τη γνώμη της αγοράς για τον ΟΑΕΕ. Οταν το ασφαλιστικό ταμείο ζητάει τον βασικό μισθό για να σε.....ασφαλίσει και θέλει μπραφ τα χρήματα ανά....δίμηνο, σε μια αγορά που βογκάει και όλοι χρωστούν σε όλους και ανταποδίδει με γιατρούς που έχουν συμπληρώσει τον αριθμό και άρα πρέπει να πληρώσεις και μια σύνταξη που κόβεται κ κόβεται ....τι να πω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο