Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόταση για αύξηση των ορίων υπαγωγής στην αυτοπεραίωση

Αυξημένα όρια ακαθάριστων εσόδων για υπαγωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αυτοπεραίωση προτείνουν αρμόδιες ....

Αυξημένα όρια ακαθάριστων εσόδων για υπαγωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αυτοπεραίωση προτείνουν αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στο οικονομικό επιτελείο για το 2007, με στόχο την άντληση επιπλέον εσόδων για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος.

Oπως αναφέρουν πληροφορίες, στη διαδικασία του αυτοελέγχου πρόκειται να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός (ακόμη και 150.000 επιπλέον επιχειρήσεων), ενώ δεν αποκλείεται να υπαχθούν ακόμη και επιχειρήσεις, οι οποίες βαρύνονται με πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αλλάξει και το υφιστάμενο σύστημα αυτοελέγχου.

Συγκεκριμένα, μελετάται να υπαχθούν εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 400.000 ή ακόμη και έως 500.000 ευρώ, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 200.000 με 300.000 ευρώ και ελεύθεροι επαγγελματίες με ακαθάριστα έσοδα μέχρι το ίδιο ποσό (200.000 με 300.000 ευρώ).

Επί του παρόντος η αυτορρύθμιση αφορά περίπου 500.000 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ με την αύξηση των ορίων υπολογίζεται ότι στη ρύθμιση θα ενταχθούν επιπλέον 150.000 επιχειρήσεις. Οι αρμόδιοι έχουν προτείνει ακόμη την αλλαγή του συστήματος του ετήσιου αυτοελέγχου, με στόχο να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους, κυρίως από τον ΦΠΑ.

Το σχέδιο που έχει υποβληθεί προβλέπει την εφαρμογή νέου τύπου αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό των ελάχιστων καθαρών εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που θα κάνουν χρήση της διαδικασίας της αυτορρύθμισης για να κλείνουν χωρίς έλεγχο την τελευταία ανέλεγκτη χρήση.

Από τον νέο τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού των καθαρών κερδών των επαγγελματιών θα προκύπτουν μεγαλύτερα καθαρά κέρδη από αυτά που προκύπτουν σήμερα με τον εξωλογιστικό τρόπο, άρα και μεγαλύτερα ποσά φόρου. Το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζεται να τροποποιήσει το υπάρχον σύστημα αυτοπεραίωσης διότι πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποίησαν τη ρύθμιση ως εργαλείο φοροδιαφυγής, διογκώνοντας σημαντικά τις δαπάνες.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο