Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρωτοφανής κίνηση συμπαράστασης των λογιστών στην απεργία των εφοριακών

Χαιρετίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις  την κίνηση του Συντονιστικού οργάνου των Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής που καλεί τα μέλη των ενώσεων να μην επισκεφτούν εφορίες που τυχόν δουλεύουν στις 23.4.13 και να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τις συνέπειες που θα έχει και στους ίδιους τους φορολογουμένους η ιδιωτικοποίηση και η διάλυση των εφοριών.


----
Aνακοίνωση το ΑΣΚΙ Εφοριακών :

ΑΠΕΡΓΙΑ 23.4.13: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Καλούν τα μέλη τους να μην επισκεφτούν εφορίες που τυχόν δουλεύουν στις 23.4.13 και να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τις συνέπειες που θα έχει και στους ίδιους τους φορολογουμένους η ιδιωτικοποίηση και η διάλυση των υπηρεσιών μας. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιθώρια συντονισμού μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και αντίστασης απέναντι στο κοινό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Αρκεί τα αιτήματά μας να ακουμπάνε και να απευθύνονται στην κοινωνία.

---

H επιστολή του Συντονιστικού  Όργανου των Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής - Επιστολή για αποχή στις 23/04
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description prince | Απριλίου 18, 2013 8:40 π.μ. | Reply
στη δικη μας απεργια να δω ποιοι θα ερθουν..
image description DRIVECENTER | Απριλίου 18, 2013 8:20 π.μ. | Reply
Την νομίζω ύ π ο π τ η την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ.
image description KALASTY | Απριλίου 18, 2013 8:04 π.μ. | Reply
Θα πω πάλι την κακία μου πρωί πρωί...αφού ασχοληθήκαμε και λύσαμε τα δικά μας προβλήματα αποφασίσαμε να συμπασταθούμε και σε άλλους!
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ κλάδος χρειάζεται ξεσηκωμό και ΕΝΟΤΗΤΑ κάτι που εσείς στην Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής δεν πράττετε...αντιθέτως!!!
Καλημέρα σε όλους μας...Καλημέρα Ελλάδα!!!
image description CHRIS HARRISON | Απριλίου 18, 2013 9:24 π.μ. | Reply
Εγώ θα έλεγα, οτι είναι μία αρχή, και μια αφορμή για περαιτέρω ενέργειες από το κλάδο.
Ας φροντίσουμε να γίνει και να γίνει σωστά.
image description SCORPIOS | Απριλίου 18, 2013 10:03 π.μ. | Reply
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ......
Οποιος κατάλαβε , κατάλαβε.....
image description johnjohn | Απριλίου 18, 2013 10:55 π.μ. | Reply
Να μην περάσει ο έλεγχος στις μεγάλες ΑΕ εταιρίας συμφωνώ απολύτως. Πρέπε ικαταεπειγόντως να ολοκληρωθούν οι εφαρμογες΄στo TAXISNET αυτές τουλάχιστον που έχουν εξαγγελθεί και έπρεπε να γίνουν απο 14/01/2013 δηλαδή παράβολα οίκοθεν, ρυθμίσεις χρεών (για όλους) , κατάθεση συμφωνητικών κλπ , να μείνουν στην ΔΟΥ μόνον τα πραγνματικά ελεγκτικά αντικείμενα (ΕΛΕΓΧΟΣ- ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΜΗ ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΑΤΙΩΝ,- ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ) όλα τα άλλα απλώς δικαιολογούν υπαλλήλους . Τί θα γίνει με τις δηλώσεις ΦΜΑ-Κεφαλαίου κλπ , θα γίνει αντικειμενικός προσδιορισμός για ΟΛΑ τα ακίνητα , μέσω προγραμματος του υπουργείου , ώστε να γίνονται ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και πληρωμή μ'εσω τραπεζών
image description dead_poet | Απριλίου 18, 2013 10:55 π.μ. | Reply
Ελπιζω αυριο-μεθαυριο αν απεργησω κι εγω για να ζητησω κι εγω τα δικια μου να μη μου χωσουν κανενα ξεγυρισμενο προστιμο τα τζιμανια των ΔΟΥ που τα εχουν τα προστιμα για καραμελες.
image description NIKOS PATELIS | Απριλίου 18, 2013 10:00 π.μ. | Reply
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΘΗΝΑ Ή ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ - ΣΥΝΤΟΜΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ - ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- Η ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ...
image description johnjohn | Απριλίου 18, 2013 10:46 π.μ. | Reply
Το ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει αντικείμενο απασχόληση σε όσους εφοριακούς δεν ανοίγουν βιβλίων και απλώς θεωρούν ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πέρνουν μισθούς και επιδόματα το ξέρουμε .Είδαμε ότι δεν θέλουν να γίνει επιλογή για ελεγκτές, θέλουν να παραμείνει η κατάσταση ως λεχει δηλαδή βεβαιώσεις - διπλότυπα κτλ΄και μετάβαση στον έλεγχο κατά την κρίση του προισταμένου- χωρίς να ζορισθούν .Γελιότητες και ανοησίες . Αντί να κάνουνε σεμινάρια και ουσιαστικές εξετάσεις για να αναβαθμισθεί ο έλεγχος , σαμποτάρανε κιόλας οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Η καινούργια ΑΝΟΗΣΙΑ είναι με το ΕΤΑΚ. Δεν φτάνει που δεν μπορεί να εκτιπωθεί απο το ΤΑΧΙΣΝΕΤ , θέλουν σε κάθε μεταβίβαση να μεταβένεις στην ΔΟΥ να πέρνεις αντίγραφο και υπογραφή απο το τμήμα ΕΣΟΔΩΝ ότι έχει καταβληθεί ο αναλογούν φόρος .Αν είιναι δυνατόν !!!!!!!!!! Εκατό χρόνια πίσω στην εποχή προ του 1992 , αντί να γίνονται όλα μέσω ιντενετ στέλνουν τον κόσμο στις ΔΟΥ ξανά και ξανά , να έχουν κα΄τι αν ασχολούνται δηλαδή στις ΔΟΥ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ . Το ξαναλέω κατάργηση της γραφειοκρατείας είναι να γίνονται ΟΛΑ Μ,ΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΤΑΧΙΣΝΕΤ και Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΟΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ Η είναι εντελώς ηλήθιοι ή κατάλαβαν ότι τελειώνουν τα αντικείμενα τους καιθ εφεβρίσκουν και άλλα.
image description agb | Απριλίου 18, 2013 2:35 μ.μ. | Reply
Νομιζω το προβλημα ειναι ουσιαστικοτερο. Περαν του αν μπορουμε να κανουμε η οχι την δουλεια μας περαν του αν οι εφοριακοι κανουν η οχι την δικη τους, πρεπει να σκεφθουμε ποιος κερδιζει απο την αποδομηση του εστω και λιγου (απο κοινωνικης αποψης) δημοσιου τομεα που εχουμε. Το πραγμα μαθηματικα οδηγει σε κοινωνιες τυπου Αμερικης (εχεις να πληρωσεις? εχεις ασφαλιση. Δεν εχεις? στον Καιαδα) Ή θεωρουμε οτι οι ελεγκτικες εταιρειες ειναι αμεμπτες επειδη ειναι ορκωτοι??? Μια ξεκαθαρη πελατειακη σχεση ξετυλιγεται. Πιο ξεκαθαρη δεν γινεται. Παιρνουν τωρα και τα ασφαλιστικα πιστοποιητικα και φεξε μου και γλυστρησα.
image description EP | Απριλίου 18, 2013 2:45 μ.μ. | Reply
συμπαράσταση στους εφοριακούς? πάμε καλά μωρέ....τι "πρόστιμο" τους επέβαλαν για να προβούν σε τέτοια ανακοίνωση....?
image description νικ | Απριλίου 18, 2013 3:40 μ.μ. | Reply
Όταν κάποτε κάποιοι βάζαμε ζήτημα ότι η ένωση πρέπει να πάρει αγωνιστική πορεία, πρέπει να λειτουργούν τα όργανα, ότι έχουνε γράψει τον συνδικαλιστικό σκοπό της στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ) μας κατηγορούσαν για διασπαστές. Τώρα με υποκριτικές και τζούφιες πιστολιές στον αέρα δεν μας κοροίδεύετε. Ξαφνικά από τον καναπέ σας είδατε όνειρα με πολυεθνικές. Σε λίγο θα μας μιλάτε και για επανάσταση. Μόνο με συσπείρωση των μικρών επαγγελματιών λογιστών και γενικότερα των μικρών ΕΒΕ, των μισθωτών λογιστών και συνολικά των εργαζομένων (μισθωτών ή μη, μιας και η επίθεση είναι ολομέτωπη και χωρίς διακρίσεις) θα πάμε παραπέρα. Έχουμε βαρεθεί τον συντεχνιασμό σας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο