Διενέργεια ελέγχων στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - e-ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΔΥΠΑ - Ε.Ένωσης κ.ά.

17 Απρίλιος 2013
Taxheaven.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Διενέργεια ελέγχων στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος, στην προσπάθεια ελέγχου της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από 26 Απριλίου έως και 8 Μαΐου 2013, προκειμένου να διαφυλάξει την δημόσια υγεία, τους καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδειας και τα δημοσιονομικά συμφέροντα του Δημοσίου, απέστειλε γραπτές οδηγίες- εντολές προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις για εντατικοποίηση των ελέγχων κατά την περίοδο αυτή.

Συγκεκριμένα ζητείται να ελεγχθούν:

1. Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, πτηνοτροφικών προϊόντων, τροφίμων, λαχανικών και αρτοσκευασμάτων. Επιχειρήσεις αποθήκευσης, φύλαξης και συντήρησης κρεάτων, πουλερικών και κηπευτικών προϊόντων. Επιχειρήσεις τυποποίησης κρεάτων και εντοσθίων. Επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, σφαγεία και χώρους φόρτωσης, μαζί με συναρμόδιες για την δημόσια υγεία υπηρεσίες.

2. Το ΣΔΟΕ  θα βρίσκεται και θα κάνει εμφανή την παρουσία του στους χώρους του λιανεμπορίου, τις λαϊκές αγορές, τις κεντρικές αγορές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων.

3. Σε Διόδια, λιμάνια, σταθμούς τραίνων και λεωφορείων.

4. Επίσης, η παρουσία του ΣΔΟΕ θα είναι συνεχής με ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς που εμφανίζουν παραδοσιακά μεγάλη κίνηση στις εορτές του Πάσχα, καθώς επίσης και στα κέντρα διασκέδασης.

Τέλος οι έλεγχοι στις Ιχθυόσκαλες τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα είναι συνεχείς καθώς και μικρά συνεργεία του ΣΔΟΕ και των συναρμόδιων Υπουργείων θα ελέγχουν τους συνοριακούς σταθμούς για την εισαγωγή και καταγραφή των εισαγομένων ποσοτήτων αμνοεριφίων προς αποφυγήν κρουσμάτων παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.