Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων

Μειωμένο κατά 15%, χωρίς αφορολόγητο όριο και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται το «χαράτσι» του 2013 στα ακίνητα όπως επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει το 2013 να μην προβλέπει αφορολόγητο όριο αφού όπως είπε «για το αν θα υπάρξει αφορολόγητο του χρόνου θα το εκτιμήσουμε όταν καταθέσουμε το νομοσχέδιο, ανάλογα με την εκτίμηση των εσόδων.

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από το 2013 με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ατομικό για κάθε ιδιοκτήτη και συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2% - 3%. Τώρα πλέον που ο Ενιαίος Φόρος στη νέα του μορφή αναβλήθηκε για το 2014, το σχέδιο θα επανεξεταστεί με γνώμονα τη διασφάλιση της είσπραξης εσόδων ύψους 3,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου έως το τέλος Ιουνίου, ο ενιαίος φόρος του 2013 όπως μετονομάζεται το ΕΕΤΗΔΕ θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η απώλεια από τη μείωση κατά 15% του φόρου θα καλυφθεί:

Με τη σημαντική αύξηση του «χαρατσιού» για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Ο συντελεστής φόρου για τις κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές θα αυξηθεί ακόμα και κατά 100%, στα 6 ευρώ ευρώ το τ.μ από 3 ευρώ το τ.μ που ήταν σταθερά μέχρι σήμερα.

Με την επέκταση του «χαρατσιού» και σε όσους εκμισθώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου καθώς επίσης και σε όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ | Απριλίου 17, 2013 7:35 μ.μ. | Reply
Μπραβο Κουβελη. Μια χαρα τα κατάφερες. Από τους αλλους δυο δεν περιμενα κατι καλύτερο
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο