Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπερτιμολογήσεις 2.000% μέσω υπεράκτιων εταιρειών

Από το «κόσκινο» των οικονομικών εισαγγελέων θα περάσουν ξανά οι χορηγήσεις επιδοτήσεων για προμήθειες στο Δημόσιο, με τιμολόγια offshore εταιρειών, προκειμένου να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι για εικονικά τιμολόγια και παράνομες υπερτιμολογήσεις offshore που ζημίωσαν το κράτος και να διεκδικηθεί η επιστροφή των καταχρασθέντων ποσών.

 Την επανεξέταση διαφόρων περιπτώσεων επιδοτήσεων που αφορούν συναλλαγές και τιμολόγια μέσω offshore εταιρειών ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας επικαλούμενους ελέγχους και εκθέσεις του ΣΔΟΕ που διαπίστωσαν υπερτιμολογήσεις ακόμα και πάνω από 2.000%, αλλά και έκδοση εικονικών τιμολογίων από offshore εταιρείες, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι σχετικές επιδοτήσεις.
 
Ανάμεσα στις προς επανεξέταση υποθέσεις συγκαταλέγεται περίπτωση υπερτιμολόγησης 2.000% για προμήθεια μηχανήματος από την Ισπανία, του οποίου η πραγματική τιμή ανερχόταν σε 12.400 ευρώ. Με τιμολόγιο που εξέδωσε offshore εταιρεία στον «φορολογικό παράδεισο» των νησιών Μαν, το μηχάνημα επενδυτικού προγράμματος τιμολογήθηκε στα 525.000 ευρώ και με τη μεθόδευση αυτή η προμηθεύτρια εταιρεία εισέπραξε από το υπουργείο Ανάπτυξης επιχορήγηση 231.550 ευρώ και καρπώθηκε ουσιαστικά ποσό 219.150 ευρώ!
 
Σε άλλη περίπτωση επιχειρηματίας, αφού εξασφάλισε στο όνομά του εικονικό τιμολόγιο από offshore εταιρεία ύψους 52.825 ευρώ για μηχάνημα που ποτέ δεν αγόρασε, κατόρθωσε να πάρει επιδότηση 21.130 ευρώ.

 Οι σχετικοί οικονομικοί έλεγχοι έφεραν στο φως και υποθέσεις προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων, που αγοράστηκαν κατά 400% ακριβότερα. Ενώ το πραγματικό κόστος αγοράς μίας μηχανικής βαλβίδας καρδιάς ανερχόταν με βάση το τιμολόγιο σε 1.225 ευρώ, την ίδια βαλβίδα τιμολόγησε η offshore εταιρεία, με συνέπεια να την προμηθευθούν τα νοσοκομεία έναντι 5.450 ευρώ τη μία. Δύο τέτοιες βαλβίδες με υπερτιμολόγηση 345% τοποθετήθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ με επιβάρυνση του ασφαλιστικού φορέα, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και με προμήθειες εκατοντάδων άλλων μηχανημάτων.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vagoav | Απριλίου 17, 2013 11:48 π.μ. | Reply
Δεν αφήνετε ήσυχες τις offshore εταιρίες λέω εγώ και να κηνυγήσετε τίποτα αγρότες, υδραυλικούς και συνταξιούχους που τα καταφέρνετε καλύτερα?????
Χαρίστε και κανα δάνειο στα κόματα....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο