Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Όφελος 1,5 δισ. ευρώ από την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Όφελος 1,5 δισ. ευρώ από την ηλεκτρονική τιμολόγηση              

 «Η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τις ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση έως και 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, σε περίπτωση καθολικής εφαρμογής της, ενώ παράλληλα θα προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για το κράτος από την αυτόματη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων».

Αυτό ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η μικτή ομάδα εργασίας που συνέστησε ο ΣΕΒ, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ).

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου επισημαίνουν ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς η ηλεκτρονική τιμολόγηση διευκολύνει και επιταχύνει τους φορολογικούς ελέγχους, μειώνει το λειτουργικό κόστος και στηρίζει, έτσι, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Η ομάδα εργασίας προτείνει την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και από τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως επίσης και από τον τομέα προμηθειών του δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο