Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Γκρίνια» από ΕΕ για τον χαμηλό ΦΠΑ

Ενοχλημένη φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα ο ΦΠΑ είναι ιδιαιτέρως χαμηλός σε σχέση με τα δημοσιονομικά της χώρας. Δημοσιεύματα του Τύπου θέλουν τον αρμόδιο Επίτροπο, Χοακίμ Αλμούνια να έχει ζητήσει από

Ενοχλημένη φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα ο ΦΠΑ είναι ιδιαιτέρως χαμηλός σε σχέση με τα δημοσιονομικά της χώρας. Δημοσιεύματα του Τύπου θέλουν τον αρμόδιο Επίτροπο, Χοακίμ Αλμούνια να έχει ζητήσει από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο την αύξηση του ΦΠΑ στο 20% με 21%.
O κ. Αλμούνια, φέρεται να έχει καλέσει τις ελληνικές αρμόδιες αρχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία πρόσφατα αύξησε τον ΦΠΑ στο 21% προκειμένου να βελτιώσει την δημοσιονομική εικόνα της χώρας, αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα. Την κίνηση αυτή μάλιστα μιμήθηκε πιο πρόσφατα και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Στη χώρα μας ο ΦΠΑ έχει ήδη αυξηθεί από 18% σε 19%, ενώ ο μειωμένος φόρος ανέρχεται σε 9%. Η Κομισιόν, ζητεί από την Ελλάδα να αυξήσει το όριο του ΦΠΑ, θεωρώντας το ένα μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα, που θα έχει θετικές επιδράσεις στο έλλειμμα της χώρας.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο