Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοινώθηκαν οι ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες από το Υπ. Ανάπτυξης

Στις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες υπάγονται όσοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και το οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ και τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποστεί μείωση πάνω από 20%

Ρυθμίσεις για την προστασία δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων λόγω της κρίσης ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στις ρυθμίσεις υπάγονται όσοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και το οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ και τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποστεί μείωση πάνω από 20%. Προβλέπεται περίοδος χάριτος 48 μηνών και μείωση της μηνιαίας καταβολής που δεν θα ξεπερνά το 30% του καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού.

Παράλληλα το ακίνητο όσων υπαχθούν δεν πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ ενώ στην κατοχή του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να βρίσκονται καταθέσεις πάνω από 10.000 ευρώ.

Ανακοινώθηκαν επίσης ρυθμίσεις για την αναπροσαρμογή του Τειρεσία ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε συμφωνία με τις τράπεζες για επιβράβευση δανειοληπτών που είναι συνεπείς σε εθελοντική όμως βάση.

Ερωτηθείς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για το εάν έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες απάντησε οτι τα μέτρα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σημείωσε ότι "δεν αποτελεί λύση για όλους, αλλά για τα περισσότερα νοικοκυριά τα οποία βάλλονται"
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠαντελΗς ΒαρΟτσης | Απριλίου 16, 2013 4:43 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΡΗΤΡΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 50%?
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ? ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!!!
image description SOYLA | Απριλίου 16, 2013 5:52 μ.μ. | Reply
Γράψτε τα όλα. Ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες για άλλη μια φορά είναι από έξω... Και συνεπείς και... ξέρετε τι! Αλλά ξέχασα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κατά τεκμήριο πλούσιοι, φοροδιαφεύγουν και έχουν ένα μηχάνημα στο σπίτι τους που ξερνάει γνήσια χαρτονομίσματα... Και έτσι όλα τα πληρώνουν (βλέπε δάνεια, χαράτσια, τέλη επιτηδεύματος, μηδενικό πλέον αφορολόγητο κλπ κλπ κλπ)
image description Βασιλικη | Απριλίου 17, 2013 1:33 μ.μ. | Reply
Και που θα πρέπει να αρχίσουμε πάλι να τρεχουμε για να κάνουμε αυτο τον διακανονισμο ? Και με την ημερομηνια που πήραμε απο τα δικαστήρια 2018 ? Ωραίο ακουγεται αλλα και πάλι ποιος το πιστευει ? και με τα δάνεια με την επιδότηση επιτοκιου του ΟΕΚ τι γινεται? ... Ολα θολα ειναι .. ολα στον αερα.. τιποτα που να πεις οτι μπορεις να ξεμπερδέψεις..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο