Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα δύο «σπάει» το Σ.Δ.Ο.Ε.

Στα δύο «σπάει» το ΣΔΟΕ

Υστερα από απαίτηση της τρόικας για μεγαλύτερη αυτονομία στη φορολογική διοίκηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός του ΣΔΟΕ σε δύο αυτόνομες υπηρεσίες.
Το μισό ΣΔΟΕ που περνάει στα «χέρια» του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη επικεντρώνεται στον έλεγχο όλων των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων. Στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι μεταξύ άλλων οι καθημερινοί προληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις και την αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ, την έκδοση αποδείξεων, οι έλεγχοι για πλαστά και εικονικά τιμολόγια και η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Η δεύτερη υπηρεσία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και θα υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών, θα ασχολείται με ειδικές υποθέσεις που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά, τη διακίνηση και το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, το έλεγχο των καταθετών του εξωτερικού, των offshore εταιρειών και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράνομο πλουτισμό.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description taxas | Απριλίου 16, 2013 10:14 π.μ. | Reply
Καλύτερα στα τρία να μην μπερδεύονται με τους διορισμούς οι τρικοματικοί κυβερνήτες.....
image description RedSkin | Απριλίου 16, 2013 10:52 π.μ. | Reply
Δηλαδή οι μίζες στα δύο ?
image description DC045494710 | Απριλίου 16, 2013 11:17 π.μ. | Reply
Ε, να μην παραπονιόμαστε ότι μόνο καταργουνται οι θέσεις στο δημόσιο. Να ακόμα ένας Διευθυντής, μερικοί ακόμα προϊστάμενοι, κ.ο.κ. Κατά τα άλλα οι συγχωνεύσεις μόνο στην παιδεία, στους Δήμους και σε λίγο και στα νοσοκομεία...
image description AΓΗΣΙΛΑΟΣ | Απριλίου 16, 2013 11:33 π.μ. | Reply
Αδιαφθοροι.... ραμπο στα τρια,...... θωρακισμενες....τραπεζες, αφθονο ... χρημα που ρεει ... στα λογια στην αγορα (μεσω τροικας), απλετο φως...... που χυνεται συνεχεια, μαχαιρια ... στα κοκκαλα, δρακοντεια .. μετρα στο ΟΑΚΑ με εισβολη και επιθεση στους ποδοσφαιριστες ανετα ατιμωρητων αληταραδων στο γηπεδο. Ελλας το μεγαλειο σου.......
image description ANDI | Απριλίου 16, 2013 2:56 μ.μ. | Reply

Ίσως καλοί μου συνάδελφοι δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί που ζείτε.
image description kitsos | Απριλίου 17, 2013 12:07 π.μ. | Reply
Ετσι οι εισπράξεις που ενδιαφέρουν την Ευρώπη θα είναι υπόστενή παρακολούθηση, και οι άλλοι, αυτοί που τρέχουν τα λαμόγια θα είναι πάλι στα χέρια πολιτικών... γιατί όπως και να το κάνουμε τα λαμόγια έχουν ζεστό χρήμα, όταν τρομάξουν θα το στείλουν εκεί που οι φοβέρες θέλουν... βλ. Λετονία, ή ακόμα και Γερμανία που είναι το μεγαλύτερο νόμιμο πλυντήριο!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο