Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρια "mea culpa" Τόμσεν για την Ελλάδα

Τρια "mea culpa" Τόμσεν για την Ελλάδα

Τι παραδέχτηκε
 
Τρία λάθη της τρόικας με την Ελλάδα αναγνώρισε ουσιαστικά με την παρέμβαση του στο συνέδριο του Economist ο Π. Τόμσεν.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα μιλώντας στο συνέδριο αναφέρθηκε στο ύψος των τιμών στην Ελλάδα και τόνισε ότι ενώ οι μισθοί μειώνονται οι τιμές παραμένουν στο ύψος τους. Με λίγα λόγια η τρόικα δεν κατάφερε να περάσει την εσωτερική υποτίμηση σε όλο το φάσμα της οικονομίας, καθώς παρόλο που το διαθέσιμο εισόδημα έχει πέσει στα... τάρταρα οι τιμές παραμένουν στο ύψος τους και πολλές φορές κινούνται με αυξητικές τάσεις.

Ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε ακόμη στις αλλαγές που έγιναν στο δημόσιο και μάλιστα είπε πως: "Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπιτυχείς. Χρειάζεσαι νέα άτομα για να έχεις έναν αποδοτικό δημόσιο τομέα. Δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Θα υπάρξει αντικατάσταση προσώπων με νέα. Η κυβέρνηση κάνει πολύ αποφασισμένα αυτή την προσπάθεια". Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι στις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις είχε συμφωνήσει η τρόικα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν υπό την καθοδήγηση ξένων απεσταλμένων. Μάλιστα είπε ότι είναι αδικία να γίνονται απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο να υπάρχει ασυλία.

Το τρίτο λάθος που φαίνεται ότι αναγνώρισε ο κ. Τόμσεν είναι ότι με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, αλλά και υπερφορολόγηση είναι ουσιαστικά αδύνατο να βγει η Ελλάδα από την ύφεση, ωστόσο τη συγκεκριμένη συνταγή έχουν επιβάλει οι δανειστές και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μίλησε για άνιση κατανομή των βαρών ανάμεσα στους φορολογουμένους, κάτι που έχει δικαιολογημένα εγείρει κοινωνικές αντιδράσεις. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα πολύ πλούσιοι οι οποίοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους όταν οι περισσότεροι φορολογούμενοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σ στις υποχρεώσεις τους.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description prince | Απριλίου 16, 2013 7:48 π.μ. | Reply
τα τρια, τι αλλο?
image description jansen | Απριλίου 16, 2013 3:41 μ.μ. | Reply
Αγιοτατε ..Tomsen νασαι καλα.....και θελουμε να μαθουμε που πηρες το πτυχιο σου ... και βγαινουμε απο την υφεση... σαν ισχυρη χωρα... (Θωρακισμενοι .... μισθωτοι-συνταξιουχοι-ανεργοι και επαγγελματιες)
Σ ευχαριστουμε πολυ για την υπευθυνοτητα - ευαισθησια και την διορατικοτητα σου.....
(Ελληνικες δυναμεις οικονομικης κατοχης.....)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο