Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών

Εντεκα νέα πιστοποιητικά αρμοδιότητος του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αναζητούνται από τον Σεπτέμβριο αυτεπαγγέλτως από τις δημόσιες υπηρεσίες με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα....

Εντεκα νέα πιστοποιητικά αρμοδιότητος του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αναζητούνται από τον Σεπτέμβριο αυτεπαγγέλτως από τις δημόσιες υπηρεσίες με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα.

Πρόκειται για πιστοποιητικά που αφορούν ζητήματα πτώχευσης, εκκαθάρισης επιχειρήσεων, καταχώρισης ή μη εταιρείας ή σωματείου στο οικείο βιβλίο (μητρώο) του Πρωτοδικείου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι όπου καθιερώνεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεώνονται να αναζητούν οι ίδιες και όχι οι πολίτες τα πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την έκδοση της διοικητικής πράξης που ενδιαφέρει τον πολίτη.

Συνολικά 210

Με την ένταξη των προαναφερθέντων πιστοποιητικών στη διαδικασία της αυτεπάγγελτης αναζήτησης, ο συνολικός αριθμός των δικαιολογητικών (βεβαιώσεων, πιστοποιητικών) που αναζητούνται αυτεπάγγελτα ανέρχεται ήδη στα 210.

Από την άλλη, απλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και κυλικείων στα πλοία, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκ. Παυλόπουλου.

Η απλούστευση των διαδικασιών γίνεται ύστερα από διαβούλευση με επιχειρηματίες και συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, την επιβατηγό Ναυτιλία και την Ενωση Ακτοπλόων.

Σημειώνεται ότι τα γραφειοκρατικά προβλήματα εντοπίζονται στις Εκθέσεις του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις οποίες επισημαίνεται ότι πολλές υπηρεσίες (ΟΤΑ, ΔΟΥ, Υγειονομική Υπηρεσία κ.ά.) προκειμένου να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων, απαιτούν την υποβολή πολλών βεβαιώσεων, δικαιολογητικών ή στοιχείων αλλά και επανυποβολή ήδη κατατεθειμένων σχεδιαγραμμάτων ή βεβαιώσεων, όπως συμβαίνει με υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο