Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στρίμωξαν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες - Τελεσίγραφο για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο - Εκτάκτως σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο

Στρίμωξαν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες - Τελεσίγραφο για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο - Εκτάκτως σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο


- Με αφορμή τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά για τις απολύσεις στο δημόσιο ο Φ. Κουβέλης του τηλεφώνησε
 - Κυβερνητικός παράγοντας μετά τη σύσκεψη με την τρόικα δήλωσε: "Ελπίζω αύριο να κλείσουμε"
 - Οι Βρυξέλλες ζητούν απολύσεις όχι μόνο των επίορκων ή των κοπανατζήδων
 - Απαιτούν τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα απολύσεων έως το τέλος του 2014

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις το επόμενο 24ωρο στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς πολλοί λόγοι επισπεύδουν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία αν και δεν ήταν προγραμματισμένη θα γίνει τελικά εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αιφνιδίως λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών που απαρτίζουν την κυβέρνηση και αυτό λίγες μόνο ώρες μετά το Eurogroup στο Δουβλίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, στο Δουβλίνο ο κ. Στουρνάρας βρέθηκε μπροστά σε μία κατακίτρινη κάρτα, με τους ευρωπαίους να του δίνουν τελεσίγραφο έως την Τρίτη για να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Και μάλιστα, αυτό το τελεσίγραφο είχε να κάνει κυρίως με τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον δημόσιο τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το τελεσίγραφο αυτό λοιπόν οδήγησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο, η οποία όμως έπρεπε να πραγματοποιηθεί ειδικά μετά το θόρυβο που προκάλεσε κυρίως στη ΔΗΜΑΡ, η συνέντευξη του πρωθυπουργού όπου άφηνε ορθάνοιχτο το παράθυρο των πιθανών απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt με αφορμή τη συνέντευξη υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ενδεικτική του επείγοντος του θέματος είναι και η δήλωση κυβερνητικού παράγοντα μετά τη λήξη της εξάωρης σύσκεψης της με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, με τον κ. Σταϊκούρα, που δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως "ελπίζω να κλείσουμε αύριο".

Παράγοντες της ελληνικής αντιπροσωπείας που μετείχαν στο Eurogroup έκαναν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους μας πως εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι την Τρίτη τουλάχιστον στο θέμα του δημοσίου, δεν θα εκταμιευτεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ έως το τέλος του Απριλίου. Οι πιέσεις όμως δεν έχουν να κάνουν μόνο με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, αλλά οι κοινοτικοί αξιωματούχου πιέζουν και σε μία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο "υποχρεωτικές αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων".
 
Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια πως οι Βρυξέλλες πίεσαν ασφυκτικά τον κ. Στουρνάρα να ανοίξει η "κερκόπορτα" του Δημοσίου και να ξεκινήσουν πλέον οι απολύσεις στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, ζητούν αναλυτικά τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα με τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014 και αυτά δεν αφορούν μόνο τους επίορκους ή τους λεγόμενους κοπανατζήδες.


Πηγή newsit και Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο