Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην Εφορία 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε φορολογικό κλοιό θα βρεθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι μεγάλες ανώνυμες και βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από το 2000, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Oικονομικών ετοιμάζει νέα ρύθμιση για να κλείσει τις παλιές φορολογικές υποθέσεις. ....

Σε φορολογικό κλοιό θα βρεθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι μεγάλες ανώνυμες και βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από το 2000, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Oικονομικών ετοιμάζει νέα ρύθμιση για να κλείσει τις παλιές φορολογικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Kαραγιώργη Σερβίας σχεδιάζουν να επανενεργοποιήσουν τη ρύθμιση του 2004 που προβλέπει το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 1998-2002 για τουλάχιστον 300.000 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, που για διάφορους λόγους δεν είχαν υπαχθεί σ αυτήν. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αφορούσε τουλάχιστον 830.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εκ των οποίων περίπου 530.000 την αποδέχθηκαν. Aνώτερος παράγοντας του υπουργείου υποστηρίζει ότι η αναβίωση της ρύθμισης θα «βοηθήσει» τόσο τους φορολογούμενους όσο και το Δημόσιο. Oι επιτηδευματίες θα γλιτώσουν από την ομηρεία του φορολογικού ελέγχου και το Δημόσιο θα αποφύγει την παραγραφή μεγάλου αριθμού εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που αφορούν κυρίως στη χρήση του 2000. Yποστηρίζει παράλληλα ότι το όφελος για τα δημόσια ταμεία θα είναι μεγάλο, εάν λάβει κανείς υπόψη ότι το συνολικό ποσό που βεβαιώθηκε από την περαίωση των χρήσεων 1998 - 2002 προσέγγισε το 1,3 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν το ειδικό σημείωμα περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών χρήσεων μέχρι τις 31 Oκτωβρίου με ταυτόχρονη καταβολή του 1/3 του οφειλόμενου ποσού. Tο υπόλοιπο, σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, θα πρέπει να έχει καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις μέχρι το τέλος του 2006.

Για τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων το υπουργείο Oικονομικών έχει δώσει εντολή στα Eλεγκτικά Kέντρα να ελέγξουν μέχρι το τέλος του έτους όλες τις ανώνυμες εταιρείες και τις EΠE που δεν έχουν ελεγχθεί για τη χρήση του 2000.

O τακτικός φορολογικός έλεγχος δεν θα περιοριστεί στη χρήση του 2000 αλλά θα επεκταθεί και στις επόμενες τρεις τουλάχιστον ανέλεγκτες χρήσεις, δηλαδή και για τα έτη 2001, 2002 και 2003.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο