Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Nέα σελίδα στην Εμπορική με ανατροπή του σκηνικού

H τελευταία πράξη του... έργου «Αποκρατικοποίηση Εμπορικής» παίχτηκε χθες, με την Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίζει, οριστικά, την πώληση της ελληνικής τράπεζας στην Credit Agricole. Eπειτα από 31 χρόνια υπό κρατικό έλεγχο, η Εμπορική ...

H τελευταία πράξη του... έργου «Αποκρατικοποίηση Εμπορικής» παίχτηκε χθες, με την Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίζει, οριστικά, την πώληση της ελληνικής τράπεζας στην Credit Agricole.
Eπειτα από 31 χρόνια υπό κρατικό έλεγχο, η Εμπορική Τράπεζα περνάει πλέον στα χέρια ενός εκ των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων της Ευρώπης, ο οποίος δαπανώντας 3,3 δισ. ευρώ υλοποιεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ελληνική αγορά.

Εξέλιξη ωστόσο, που όπως εκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες, αναμένεται, λόγω της όξυνσης του ανταγωνισμού, να επιφέρει αναδιαμόρφωση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο μεγεθών, όσο και σε επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι της Credit Agricole τονίζουν ότι η Εμπορική θα παραμείνει ελληνική τράπεζα, επικεντρωμένη στην εγχώρια αγορά, ενώ θα πραγματοποιήσουν άμεσες επενδύσεις της τάξης των 300 εκ. ευρώ.

Σήμερα πάντως, δεύτερη ημέρα της απεργίας στην Εμπορική, το δ.σ. του συλλόγου των εργαζομένων, αντιδρώντας στην αποκρατικοποίηση της τράπεζας, θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πηγή express




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο