Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη φυλακή γιατί εισέπρατταν τις συντάξεις πεθαμένων

«Καμπάνες» έριξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε πολίτες που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις, ανοίγοντας το δρόμο και για ανάλογες δίκες που θα γίνουν. Στη συγκεκριμένη υπόθεση τρία άτομα καταδικάσθηκαν για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που αφορούσαν στην είσπραξη παράνομων συντάξεων πεθαμένων συγγενικών τους προσώπων από το ΙΚΑ.

Η πρώτη αφορούσε δύο αδέλφια που εισέπρατταν τη σύνταξη της αποθανούσης μητέρας τους από το 2008 ως το 2011, ζημιώνοντας το ΙΚΑ με 12.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αν και είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό της επιστροφής του ποσού, αυτό δεν έγινε στη συνέχεια. Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Η δεύτερη περίπτωση που εκδικάσθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αφορούσε σε άλλο κάτοικο του Ηρακλείου για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης της μητέρας του από το ΙΚΑ, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011, ζημιώνοντας το ίδρυμα με 5.500 ευρώ.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Nasos_Athens | Απριλίου 11, 2013 9:22 π.μ. | Reply
Άλλο φυλακή και άλλο ποινή φυλάκισης.
image description Θόδωρος | Απριλίου 11, 2013 12:52 μ.μ. | Reply
Η ποινή έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρή. Μιλάμε για καθαρή κλοπή.
Αν δεν υπάρχει πραγματική τιμωρία, τότε μια ζωή θα φταίνε οι άλλοι......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο