Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξημένα έσοδα κατά 100 εκ. ευρώ από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στο ποσό των 224 εκ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της χειμερινής περιόδου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την περίοδο από 15.10.2012 μέχρι 28.02.2013 και τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 15.10.2011 έως 28.02.2012 τα έσοδα ήταν περίπου 141,5 εκ. ευρώ» (δηλ. περίπου 100 εκ. ευρώ λιγότερα).

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα στην οποία ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης γιατί, εκτός από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, παρά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με τον Φόρο πετρελαίου κίνησης, δεν επετεύχθη η επιδιωκόμενη αύξηση δημοσίων εσόδων.

«Είναι προφανές ότι κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, υπάρχει αύξηση στα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, παρά τη μείωση της κατανάλωσης του συγκεκριμένου προϊόντος, η οποία αφενός σχετίζεται με τη μειωμένη ζήτηση λόγω κλιματολογικών συνθηκών, αποθεματοποίησης και υψηλής τιμής διάθεσής του, αφετέρου όμως και με τον περιορισμό του λαθρεμπορίου λόγω στροφής στη χρήση πετρελαίου κίνησης αντί θέρμανσης», αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών στην απάντησή του.

Ο υφυπουργός κάνει μάλιστα γνωστό ότι «το πρώτο δίμηνο του 2013 και όσον αφορά στις ποσότητες του πετρελαίου κίνησης που τελωνίστηκαν υπήρξε αύξηση αυτών σε ποσοστό 7%, σε σχέση με αντίστοιχες ποσότητες του 2012, γεγονός που καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο μέτρο λειτούργησε ως θετικός παράγοντας για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ναι Σε Ολα | Απριλίου 11, 2013 11:53 π.μ. | Reply
Εχεις αφαιρέσει τις επιστροφες στους δικαιουχους, μαυραγάνη ,το φπα το οποιο βαρύνει καθε λίτρο,τα κλειστά βενζινάδικα,το φόρο απο τα ενοικια του βενζινάδικου........ την υγεία των ανθρώπων (αυτο το τελευταίο δεν σας ενδιαφέρει)
image description C.F.C. | Απριλίου 11, 2013 12:43 μ.μ. | Reply
Επειδή, γενικά στην Ελλάδα, τα χαλκευμένα στοιχεία ( τα ψέμματα βρε αδερφέ ) δίνουν και παίρνουν ας κρατάμε τις επιφυλάξεις μας σε κάθε απάντηση του "κράτους" ( το οποίο δεν μπορείς να πεις ότι είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστο ) ...
image description picaso | Απριλίου 11, 2013 12:41 μ.μ. | Reply
οπότε μείωση του ΕΦΚ στην θέρμανση να την ξεχάσουμε για πάντα!!!!
image description Auditor | Απριλίου 11, 2013 9:49 μ.μ. | Reply
Φυσικά το ποσοστό αυτό είναι σταθμισμένο με τη χασούρα φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλους επιτηδεύματος (από τα πρατήρια που κλείσανε), μακροχρόνιας αύξησης της νοσοκομειακής δαπάνης λόγω επιδείνωσης της υγείας του κοινωνικού συνόλου και φυσικά δε μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο από μια ωραία ανακοίνωση αύξησης των εσόδων. Επειδή ξέρουν κι άλλοι στατιστική σε αυτή τη χώρα, ας δώσει ο υπουργός στη δημοσιότητα τη μελέτη που οδήγησε στην ανακοίνωση αυτή.
Η στατιστική είναι η μεγαλύτερη π...άνα της πολιτικής. Της έχουν πετάξει τα μάτια έξω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο