Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Νέα ευρήματα από το Σ.Δ.Ο.Ε. στα ενεχυροδανειστήρια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης εμπορίας και διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων, και ξεπλύματος μαύρου χρήματος πραγματοποίησε ελέγχους με κοινή επιχείρηση της Περιφερειακής Δ/νσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης και Ε΄ Τελωνείου Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του Οικονομικού Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ανεπάγγελτος Έλληνας υπήκοος κατείχε στο σπίτι του στον Εχίνο Ξάνθης τα ακόλουθα:

1. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 317.555,00 ευρώ
2. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 14.825 δολάρια ΗΠΑ
3. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000 λίρες Τουρκίας
4. 12 πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.770 γραμμάρια
5. 3 φύλλα χρυσού συνολικού βάρους 180 γραμμάρια
6. Ψήγματα χρυσού συνολικού βάρους 105 γραμμάρια
7. Κοσμήματα διάφορα (αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί κ.λ.π) συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων
8. Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση

Η μητέρα του ανωτέρω διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στη πόλη της Ξάνθης στο οποίο βρέθηκαν μια πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης.

Οι πιο πάνω έλεγχοι ξεκίνησαν με αφορμή έλεγχο παράνομης εξαγωγής μεγάλης ποσότητας χρυσού στην περιοχή αρμοδιότητας του Ε΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα συνεχίζεται για την διαπίστωση της προέλευσης των πιο πάνω κατασχεθέντων και την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Επίσης θα ακολουθήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ | Απριλίου 11, 2013 11:40 π.μ. | Reply
O ανεπαγγελτος Ελληνας υπηκοος ..............απο τον Εχινο Ξανθης (πολυ πρωτοποριακο !!!! ). Μηπως ηταν μωαμεθανος ?? Γιατι το κρυβουν ? Μηπως εχει σχεση με τι συμμαχο.... γειτονα ?
Θα μας τρελλανουν τελειως..... τα ΜΜΕ και οι ελληνικες δυναμεις οικονομικης κατοχης.
Μετα τις θωρακισμενες... τραπεζες , θωρακισμενες .... φυλακες , δρακοντεια..... μετρα,
απλετο... φως που διαχεεται συνεχεια και αλλα παραμυθια -μπουρδες-ψεματα, τωρα εχουμε και το ανεπαγγελτος Ελληνας υπηκοος......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο